avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata, vin la dumneavoastra cu rugamintea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata, vin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma sprijini ...

Buna dimineata,
vin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma sprijini in lamurirea unei situatii cu care ne confruntam. Avem un salariat care pe 21.11.2025 a implinit varsta de 65 ani. mentionam ca acestuia i-a fost emisa decizia de pensionare pe limita varsta in decursul anului trecut, cand i-am si incetat contractul individual de munca. imediat dupa aceasta data, i-am incheiat un nou CIM pe durata nedeterminata. Intrebarea mea este urmatoarea: Acum, cand a implinit varsta de 65 ani, este necesara incetarea CIM-ului si incheierea unui nou CIM pe perioada determinata (cu acordul angajatorului), pentru 1 an, cu posibilitatea de prelungire pana la 70 ani?
Multumesc anticipat!

Cu stima,
Departamentul Resurse Umane
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 24 Noiembrie 2025
Nu este necesara incetarea c.i.m. si incheierea unui nou c.i.m. pe perioada determinata

~ final discuție ~