Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare CASS 10% din CCI

Buna. In 01.08.2025 mi-am reluat activitatea in campul muncii , iesind din CCI mai repede cu 2 luni si 23 de zile. AJPIS m-a "pontat" 23 de zile din august in CCI desi depusesem actele necesare si mi-au virat indemnizatia de crestere copil pentru inca 23 de zile ( practic am fost platita si de catre angajatori si de catre AJPIS).
dupa ce i-am informat despre eroare, mi-au emis o decizie de debit, suma fiind mai mare cu 10% decat cea incasata de mine ( s-a adaugat si CASS-ul ).
intrebarea mea este daca pot recupera cumva diferenta respectiva ( de 10%) ?
cei de la AJPIS mi-au comunicat ca ei trebuie sa incaseze suma care a virat-o si ca oricum sunt banii pe contul meu de asigurat ( de parca pe mine ma "incalzeste" cu ceva ca mi s-a platit CASS-ul de 2 ori in august... )
toata situatia a fost provocata din cauza procesarii "pe jumatate" a dosarului ( sotul a fost inregistrat in CCI in 01.08 iar pe mine m-au intregistrat pana in 23.08 ...)

Alte discuții în legătură

Recuperarea unor sume platite necuvenite cu titlu de indemnizatie timcyke timcyke Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani si mi-am reluat activitatea in data de 28 august 2017 (copilul implineste 2 ani in 30 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odiha platit in intregime, angajat plecat in cursul anului. noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Un angajat a beneficiat de CO pentru tot anul, 23 de zile. Pe data de 01.08.xxxx pleaca prin demisie. In situatia data cum se pot recupera cele 10 ... (vezi toată discuția)
Recuperare concediu de odihna efectuat in avans HRBP HRBP Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un angajat care a plecat la 01.09.2019 ( fara preaviz – i-am incetat disciplinar contractul de ... (vezi toată discuția)