Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Contract pe o perioada determinata la o gradinita

buna ziua!
In vara am semnat un contract pe o perioada determinata la o gradinita privata. Acum imi spune ca va trebui sa majoreze pretul de la 1 ian 2026 cu 10% din motive de inflatie si de crestere preturi la utilitati. Ce as putea sa fac in aceata situatie ? E normal sa se mareasca peste noapte ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:14, 26 Noiembrie 2025
Ați verificat ce ați semnat? Dacă în contract nu există o clauză care să permită majorarea unilaterală a prețului, grădinița nu ar trebui sa poată impune peste noapte o creștere a prețului. Fără acordul dvs., ar trebui să rămână valabil tariful din contract, dacă încă este in termenul de valabilitate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e de loc "peste noapte".
E un contract și acea majorare e propunerea uneia dintre părți. În definitiv nu va tine nimeni legati de acest furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare clauza 30 de zile. marire abonament. andrei2013 andrei2013 Atacare clauza 30 de zile. De curand dar si in trecut companiile de telecomunicatii au marit unilateral contractele de furnizare servicii ( e.g. au crescut ... (vezi toată discuția)
Majorare taxa lunară camin batrani cu 25% a.ghetu a.ghetu Este legal ca o taxa lunară la un cămin de bătrâni în București sa fie mărită cu 25%? De la 5150 lei la 6400 lei/lună. Motivul ar fi ca vor sa facă ... (vezi toată discuția)
Modificare pret dupa achitarea facturii -Christian- -Christian- Buna ziua. Am incheiat un contract cu o societate pentru un anumit pret, mi-au emis factura pe acel pret, am platit factura, iar la doua zile imi trimit o ... (vezi toată discuția)