Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O anume persoana a cumparat un teren vecin cu proprietatea mea.Accesul ...

O anume persoana a cumparat un teren vecin cu proprietatea mea.Accesul pe acea prprietate se face prin proprietatea mea,deoarce a trebuie sa las cale de servitute.
Poate sa foloseasca proprietatea pentru depozit de autoturisme pentru reparat sau desmembrat?
Cel mai recent răspuns: Avocat - Silviu Dumitru , Avocat 19:55, 25 Noiembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, servitutea îi dă drept doar de trecere, nu de a folosi proprietatea (calea de acces spre proprietatea sa), ca depozit sau pentru activități de reparat/dezmembrat. Dacă face asta, s-ar putea considera un abuz și va da dreptul de a cere încetarea imediată a folosirii nelegale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute bolnic bolnic Buna ziua, as vrea niste informatii privind dreptul de servitute.Vreau sa cumpar un imobil situat pe un teren unde exista doua imobile. Daca voi cumpara ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr un teren. Îmi poate cere vecinul drept de servitute? mozzycv mozzycv Buna ziua...Intentionez sa cumpar un teren ce are o cale de acces (nu drum de servitute) terenul cu rosu din poza. Vecinul din partea de nord cel cu verde in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute tibik tibik Buna ziua, Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele: 1) In momentul cand s-a ... (vezi toată discuția)