Bună ziua. Am si eu o întrebare dacă mă puteți ajuta. În urma boli profesionale declarată de catre DSP poți fi concediată? În timpul concediului de odihnă al meu , DSP a fost în control la firmă și a declarat boală profesională cu decizie. La întoarcerea mea din concediu de odihnă firma mă anunță că nu mai am voie să intru la postul meu de lucru până când nu aduc actul medical . Toată situația a fost făcută de catre spitalul unde am fost internată, ei legal au trebuit să anunțe DSP și sa confirmat boala profesională. După am fost chemată la medicina muncii pentru evaluare și am fost declarată inapt și am fost trimisă la expertiza medicala, medicul care de fapt a pus ștampila finala nici măcar nu a fost fizic în cabinet,find consultată de alt medic. La expertiza am depus actele undeva în luna Septembrie și decizia a venit în luna Februarie anul următor. Între timp firma nu a mai așteptat răspunsul expertizei medicală și a trimis decizia de concediere la sfirsitul luni Septembrie. Toată lumea a spus că nu au voie sa mă concedieze până nu primesc răspunsul de la expertiza medicală. Cu concediul medical din Septembrie/Februarie cind am primit decizia expertiza medicală 25% afectată și cu recomandariile medicale am fost la medicul de medicina munci din incinta fabricii și find alt medic a spus ca nu poate sa mă concedieze deoarece eu trebuia sa ma prezint în Octombrie ,după o lună la vizită. Eu am întrebat la firmă și medicul de medicina muncii că trebuie să fac vizită medicală deoarece în fisa de aptitudine specifica data din luna Octombrie. Ei au spus ca nu mai trebuie deoarece sunt concediată. Normal eu nu eram concediată doar în următorul an în luna Februarie . Am facut sesizări la ITM am primit cu totul alte răspunsuri decit am declarat eu. Ei au spus ca nu au ce face sa merg în instanță. Expertiza Medicală, AJFM tot asa au spus citez ( mergeti în instanță că nu aveau voie să vă concedieze) și în instanță surpriză au respins cererea de anulare a deciziei de concediere. Acum și bolnava și concediată . Nu îmi este în clar cum poate un medic de medicina muncii cu același diagnostic în decurs de 6 luni să te declare apt conditionat și cind vine DSP să te declare inapt. Ca specialiști îmi puteți da un sfat? Nu îmi găsesc nici de muncă deoarece am restricțiile medicale și toată lumea mă refuza. Vă mulțumesc.
Pe ce motiv s-a respins de catre instanta actiunea dvs. ? Nu ati fost asistata de un avocat care sa va sfatuiasca ? Daca nu ati fost, cereti o consultatie contracost la un avocat specializat in codul muncii. Acesta va poate sfatui cu toate documentele pe care le detineti, in fata.
Sigur am avocat aștept răspunsul de la dânsul, motivul respingerii cereri. Dar mă intereseaza incă o parere ,ce se ia în considerare expertiza medicală cu păstrarea capacității de muncă cu restricțiile recomandate sau medicina muncii INAPT ? Loc de muncă aveau doar am lucrat. Unde am facut boala profesionala era altă mașina.
Sigur am avocat aștept răspunsul de la dânsul, motivul respingerii cereri. Dar mă intereseaza incă o parere ,ce se ia în considerare expertiza medicală cu păstrarea capacității de muncă cu restricțiile recomandate sau medicina muncii INAPT ? Loc de muncă aveau doar am lucrat. Unde am facut boala profesionala era altă mașina.
Preaviz
Monica_tm
Buna ziua. am intrebare si anume;este vorba de un accident de munca care nu s a declarat in anul 2013 in urma caruia am facut tulburare anxios depresiva care a ... (vezi toată discuția)