Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot să gestionez pensia mamei mele în mod legal?

Cum pot să gestionez pensia mamei mele , în mod legal , menționez că suferă de afecțiuni psihice ( Alzheimer ) .
Cel mai recent răspuns: sorinmihut , utilizator 08:37, 28 Noiembrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În prezent cine îi administrează pensia'?

Dacă n-are o formă severă și avansată de demență, nu-i cazul să cereți punerea ei sub tutelă specială.

Dar dacă are pierdută autoîngrijirea, și nu mai are memorie, nu vă mai cunoaște cine sunteți, puteți cere instanței de judecată să vă desemneze tutore.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați mai întâi o procură notarială, dacă mama are discernământ, notarul o poate autentifica pe loc. Dacă notarul constată că nu mai are capacitate de a semna valabil, soluția legală este tutela specială prin instanță, unde veți fi numit tutore și veți putea administra pensia în numele ei. Este recomandat să apelați la un avocat pentru îndrumare sau reprezentare
Vă mulțumesc pentru sfaturi , voi încerca o procură notarială... O zi bună tuturor !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)
Procura notariala cora1 cora1 Buna ziua, Mama mea este bolnava de Alzheimer faza moderata si in ultima vreme simptomele bolii s-au agravat. Necesita supraveghere permanenta si o solutie ... (vezi toată discuția)
Abuz notar:refuz acordare procura pentru reprezentare in instanta persoana bolnava psihic alina_25 alina_25 Am o ruda bolnava de sindrom bipolar (o afectiune a sistemului nervos ) respectiva persoana a considerat ca gradul de handicap care i-a fost acordat nu ... (vezi toată discuția)