Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! În urma unei judecați a unui dosar penal privind ...

Bună ziua! În urma unei judecați a unui dosar penal privind conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice, s-a primit aceasta hotărâre judecătorească......
"Complet: CCP-CJF 3
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (4) ?i alin. (10) C.pr.pen., stabile?te în sarcina inculpatului XXXX, pedeapsa de 1 an ?i 3 luni închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e, prev. de art. 336 alin. (1) C.pen., cu apl. art. 5 C.pen. În baza art. 83 C.pen., dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an şi 3 luni închisoare ?i stabile?te un termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. (1) C.pen., termen ce se va calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii. În baza art. 85 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de proba?iune Olt la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de proba?iune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anun?e în prealabil schimbarea locuin?ei ?i orice deplasare care depă?e?te 5 zile, precum ?i întoarcerea; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informa?ii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existen?ă. În baza art. 86 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 85 alin. (1) lit. c) – e) C.pen. se vor comunica Serviciului de Proba?iune Olt. În baza 85 alin. (2) lit. b) C.pen., impune inculpatului obliga?ia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunită?ii, pentru o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei com. Radomiresti, jud. Olt sau a Scolii gimnaziale din com.Radomiresti, jud. Olt, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art. 86 alin. (2) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, supravegherea executării obliga?iilor prevăzute la art. 85 alin. (2) lit. b) C.pen. se va face de către Serviciul de Proba?iune Olt. În baza art. 83 alin. (4) C.pr.pen. ?i art. 404 alin. (3) C.pr.pen., atrage aten?ia inculpatului cu privire la posibilitatea revocării amânării aplicării pedepsei cu consecin?a executării pedepsei în regim privativ de libertate, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere sau neexecutării obliga?iilor impuse ori în cazul săvâr?irii de noi infrac?iuni pe durata termenului de supraveghere, potrivit art. 88 C.pen. În baza art. 272 alin. (1), art. 274 alin. (1) C.pr.pen. ?i art. 398 C.pr.pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 375,01 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care 175,01 lei cheltuieli aferente urmăririi penale ?i 200 lei aferente fazei de cameră preliminară ?i fazei de judecată). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronun?ată prin punerea solu?iei la dispozi?ia procurorului ?i a inculpatului prin mijlocirea grefei instan?ei azi, 26.11.2025."
Doresc sa știu mai pe înțelesul tuturor, ce s-a hotărât, și în privința permisului de conducere, deoarece nu se specifica nimic. Se poate ridica după hotărârea definitiva sau în ce stadiu este.
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Av. Lupu Delia , utilizator 18:30, 27 Noiembrie 2025
Bună ziua!
Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei de 1 an și 3 luni, prin urmare, aceasta nu reprezintă o soluție de condamnare. În această situație, permisul dumneavostră rămâne valabil și vă puteți prezenta la organul de poliție pentru a-l recupera.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2025
Av. Lupu Delia, utilizator
Se poate prezenta sa ridice permisul dar după ce primește hotărârea definitiva și se prezintă cu aceasta?
Da, abia după ce va deveni definitivă hotărârea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Jderix Jderix Buna ziua am si eu nelamurire Am fost condamnat cu suspendare si vreau sa stiu cand mi se sterge cazieru Complet: C4 Camera preliminara - fond Tip ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu foarte mult timp am condus sub influenta ... D.mirel D.mirel Buna ziua, in urma cu foarte mult timp am condus sub influenta alcoolului, iar in data de 23.03.2021, am primit aceasta pronuntare. Intrebarea mea pt dvs. este ... (vezi toată discuția)
Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar ... Gagarin123 Gagarin123 Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar după un an trebuie sa fac scoala de șoferi din nou sau trebuie doar examen pt ... (vezi toată discuția)