Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura detasare salariati romani in Dubai

Buna ziua.
Avem urmatoarea speta: salariati detasati pentru 3 luni la o firma din Emiratele Arabe Unite ( Dubai) , dar angajatorul roman vrea sa ii pastreze si in Romania pe stat si sa le plateasca in continuare salariul in Romania. Precizez ca intre angajatori exista un contract de prestari servicii si ca angajatorul din Dubai le face contract de munca pe durata de 3 luni.

Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns legat de ce solutii legale avem in Romania?
Intocmim pentru fiecare angajat doar o decizie de detasare in care precizam ca pe perioada detasarii salariatul isi pastreaza salariul avut in Romania ?
Cum procedam in REGES?
Declaram ca sunt detasati in DUBAI, dar nu le suspendam contractul?

Este corect asa?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2025
Mihaela Matache, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca in dubai macul rosu macul rosu o cunostinta de a mea lucreaza de 6 luni in dubai pe baza unui conract de munca pe perioada nedeterminata .Are rezidenta pe 2 ani obtinuta de companie dar luna ... (vezi toată discuția)
Tva aferent export dubai angelin angelin Buna ziua. O firma X din Romania incheie un contract de prestari servicii(confectii) in regim lohn cu un client francez care solicita locul facturarii: firma Y ... (vezi toată discuția)
Am următoarea situatie: 2 firme a si b, cod caen 4941 transport... DENYYY DENYYY Bună dimineața! Am următoarea situatie 2 firme A si B, cod CAEN 4941 transport, prima are cam 50 salariați, deci are activitate. La firma B doar 4 dar ... (vezi toată discuția)