Bună dimineața! Am următoarea situatie 2 firme A si B, cod CAEN 4941 transport, prima are cam 50 salariați, deci are activitate. La firma B doar 4 dar inca nu are activitate si ar vrea ca cei 4 sa lucreze pentru firma A dar plătiți de B. Care credeți ca e cea mai buna soluție, forma legala, fără a avea probleme cu ITM-ul?
Detasarea de la firma B la firma A. ... Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Am o rugaminte la dvs. In legatura cu procedura de detasare. De ce acte am nevoie si ce pasi trebuie urmati mai exact. Imi puteti da o legatura catre formularele necesare acestei proceduri actualizate 2025. Cornel Vasile a scris:
Detasarea de la firma B la firma A. ... Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Etapele detasarii :
1. Acordul intre angajatori. [ link extern ]
2. Emiterea de angajator care detaseaza a deciziei de detasare , care trebuie să contina perioada de detașare, scopul acesteia, locul desfășurării activității și alte elemente relevante. [ link extern ]
3. Acordul scris al salariatului:, in situatia in care detașarea implică o modificare a felului muncii, este necesar consimțământul scris al salariatului.
.
4. Înregistrarea în REVISAL/ REGES-ONLINE . [ link extern ]
firma care detaseaza ar vrea sa factureze contravaloarea salariilor la care vor fi detasati dar are cod CAEN identic cu prima. Este ok, sau ar trebui sa aiba CAEN prestari servicii