Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posturi blocate în învățământ

Bună ziua!
Am nevoie de un răspuns avizat din partea dvs., vă rog!
În cadrul Școlii Gimnaziale, de care aparține și grădinița unde este înscrisă fetița mea, este angajată doar o îngrijitoare (femeie de serviciu). Până acum vreo 2 ani, aproximativ, erau 2 persoane angajate, doar că una dintre ele și-a dat demisia, gâsindu-și un loc de muncă mai convenabil.
Problema este că, o singură femeie de serviciu nu poate face față sarcinilor pe care le are de îndeplinit și în incinta școlii (unde învață copii de la clasa pregătitoare pâna la clasa a 8-a, inclusiv), dar si în încinta grădiniței... Dna. Director, spune că nu poate angaja încă o femeie de serviciu în locul celei care a demisionat, postul fiind blocat din cauza Ordonanței "trenuleț" din aprilie 2025.
Este adevărat? Dacă da, ce se poate face legal si concret, să mai poată fi adusă încă o persoană care să se ocupe de curătenie?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2025
corina1205, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca femeie de serviciu, ... Gqbi Gqbi Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca și femeie de serviciu, mai am doua colege toate trei fiind angajate de firma , pe unele locații șeful meu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei din scoala credsper credsper Sunt divortata si fetita, 10 zile este la tata-l ei, si 4 zile la mine.Si eu ma duc la scoala sa o vizitez pt. a sti ce mai face si daca are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Petitie catre directoul unei institutii de invatamant CLAUDIA JARCA CLAUDIA JARCA Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa aveti un pic de rabdare pentru a putea explica problema: am un copil in varsta de trei ani si jumatate pe care in ... (vezi toată discuția)