avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca femeie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca femeie de serviciu, ...

Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca și femeie de serviciu, mai am doua colege toate trei fiind angajate de firma , pe unele locații șeful meu
are firma de curățenie, de ceva timp ni se tot spune ca putem fi obligate sa trecem și nou la firma de curățenie sau sa plecam, ne poate obliga sa fim de acord cu firma de curăţenie sau sa ne dam demisia, mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 10 Iunie 2025
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau puteti sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! sunt angajată ca și gestionar la o firmă ... dana3329 dana3329 Bună dimineața! Sunt angajată ca și gestionar la o firmă ( Agroconcordia) care până pe data de 22 octombrie 2024 are contract de închiriere cu un ... (vezi toată discuția)
E legal sa imi dau demisia in acest caz? Iulian iulian Iulian iulian Buna ziua,va rog sa ma ajutati.....lucrez la o firma de paza incepand cu data de 05-08-2017,si am semnat contractul pe perioada determinata adica pana pe ... (vezi toată discuția)