Buna ziua. Sunt reclamant intr-un proces de iesire din indiviziune pentru un imobil cu mai multi succesibili ai unui titlu de proprietate, Este legal ca instanta, sub sanctiunea suspendarii judecatii, sa-mi ceara dovada calitatii de succesori a paratilor ?
Nu se înțelege care este situația de fapt. Ce înțelegeți prin ,,un imobil cu mai mulți succesibili” ? Ce înțelegeți prin succesibili și prin succesori. Cu cine sunteți în indiviziune ? Este grav bolnav unul dintre proprietari ? Pârâții chemați în judecată sunt deja moștenitori ?
Oricum este normal ca instanța să vă ceară să dovediți calitatea procesuală pasivă a pârâților. Altfel ar fi ca și cum ați solicita în instanță recuperarea unui împrumut de la o persoană pe care nu ați împrumutat-o.
Sunt urmasi ai mostenitorilor autentici, nu cunosc daca au dezbatut succesiunile repetate in urma celor inscrisi in cerificatul de mostenitor. Tocmai asta este chestiunea, eu cum sa dovedesc, intru sub incidenta legii secretului persoanei, firec instanta este obligata sa verifice si sa constate calitatea de parte pasiva in proces, respectiv calitatea de copartasi asupra imobilului partajabil
Mai multi succesibili ii numesc pe toti cei care sunt urmasi ai mostenitorilor autentici, care au vocatie succesorala, fara a sti daca au acceptat succesiunea. Ce treaba are faptul ca este bolnav ? Da, pot cere instantei restituirea banilor daca am dovezi. iar persoana citata poate solicita despagubiri.