Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce avantaje/ dezavantaje aduce culpa comuna?

Buna ziua! Va rog mult sa imi explicati ce avantaj are fostul sot (la custodie, stabilirea pensiei intretinere, partaj si celalalte) daca obtine ca motivul divortului sa fie culpa comuna.

Momentam culpa este a lui (amanta, abandon familie, neglijare, alcoolism, abuz si hartuire pentru care are dosar separat).....dar se straduieste in dosar, inclusiv mintind, sa arate ca de fapt culpa a fost comuna!

Deci presupun ca are un interes direct sa fie culpa comuna, nu exclusiva Care ar fi acesta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:23, 28 Noiembrie 2025
Culpa exclusiva sau comuna au relevanta pentru stabilirea partii care suporta cheltuielile prilejuite de litigiu si eventualele daune solicitate.
cusodie, pensie si partaj, nu are nicio importanta.
cine a cerut divortul, dvs ? daca ati cerut ca divortul sa fie din vina lui exclusiva si nu ati cerut si despagubiri, nu are nicio relevanta ca obtineti divortul din vina lui.
Daca obrine culpa comuna, veti compensa cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la cerere reconventionala defragus defragus Sunt in proces de divort ca si reclamant si parata a depus cerere reconventionala la al doilea termen. Pot depune intampinare la acea cerere reconventionala? ... (vezi toată discuția)
Divort/pensie alimentara/custodie Dexxaya Dexxaya Buna seara. Pe scurt, eu si sotul ne am casatorit in luna ianuarie, iar in mai s a nascut copilul nostru, acum in varsta de 3 luni. Deoarece, nu ne putem ... (vezi toată discuția)
Infidelitate și abandon de familie. poate scăpa soția de plata pensiei de întreținere pentru copii dacă dă declarație că renunță la ei? Claudiu z Claudiu z Sotia m-a inselat un an de zile iar acum nu doarme acasa langa copii vine acasa de la servici doar pt cateva ore. In plus ma amenintari CA va pune oameni in ... (vezi toată discuția)