Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neconcordanta releveu intabulare cu situația existentă în teren

Bună ziua
Vreau să cumpăr un apartament. , dar în urma vizionării am constatat ca proprietarul a indepartat fereastra și ușa dintre living și balcon rămânând doar buiandrugul de deasupra golurilor acestora, parapetul ferestrei și golurile în care au fost montate elementele respective.

Releveul apartamentului din încheierea de intabulare în cartea funciară a apartamentului, (documente elaborate și emise recent după vizionarea apartamentului ) nu corespunde cu realitatea din teren/ nu ține seama de aceste modificări întrucât în acest plan sunt simbolizate ușa și fereastra dintre living și balcon.
Întrebarile mele sunt:
-mai are sens cumpărarea în acest caz dacă situația din teren nu corespunde cu releveul apartamentului din încheierea de intabulare?
- Pentru acest tip de modificări trebuiau obținute documente justificative conform legislației privind autorizarea în construcții și a cadastrului și publicitati imobiliare .si întocmit releveul și documentația cadastrala conform situației existențe fără figurarea ușii și ferestrei ?
- daca modificările respective nu apar releveul apartamentului din încheiere de intabulare și documentatia cadastrala pot avea ulterior probleme legale la o eventuală vânzare în care trebuie să prezint eu documente justificative prevăzute de legislația privind autorizarea în construcți si cea a cadastrului și publicității imobiliare și care să necesite o refacere a documentației cadastrale și a releveului conform situației din teren.

Mulțumesc pentru un eventual răspuns
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:19, 28 Noiembrie 2025
1.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2025
adriandimitriu, utilizator
1 depinde de dvs
2 daca s-au demontat doar ușa și fereastra nu e nevoie de documente suplimentare (nu s-au modificat pereți iar aspectul exterior pare a fi același
3 dacă veți vinde mâine nu, dar nu știm cum se va schimba legislația în viitor.
In plus, există posibilitatea ca să dați peste un client pretențios, care să aibă cerințe peste cele legale
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~