Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o fetiță de 12 ani jumătate și mi-a fost încredințată ...

Bună ziua. Am o întrebare la dumneavoastră. Am o fetiță de 12 ani jumătate și mia fost încredințată prin hotărâre judecătorească mie, de 3 ani. Pot trece cu ea în altă țară, pe timpul de vacanță, fără procură din partea mamei ei? Având în vedere că România a intrat în spațiul Schengen. Și dacă se poate de ce acte am nevoie? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:08, 30 Noiembrie 2025
Buna ziua

Pot trece cu ea în altă țară, pe timpul de vacanță, fără procură din partea mamei ei?

Nu.
Aveti nevoie de declaratie notariala din partea mamei, pentru ca autoritatea parinteasca este comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies cu fetita din tara daca nu sunt divortata? colacgeanina colacgeanina Buna!Am o sora care este separata de sotul iei de 2 ani . Au inpreuna o fetita de 9 ani si ea este in grija mamei. Nu este divortata sunt doar separati. Ea ... (vezi toată discuția)