Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate impusa de asociație de a schimba contoare apa ...

obligativitate din partea asociației de a schimba contoare apa pe proprietatea privată
in urma unei ședințe de bloc,administratorul a propus schimbarea ceasurilor in apartamente ,cu unele cu unde radio, motivând pierderile de apa.
Întrebarea mea este daca hotărârile administrației sunt pt condominiu sau pot obliga proprietarii in interiorul apartamentului de a schimba având în vedere că toate ceasurile au aceleași norme de calitate de respectat, pierderile de apa sunt de peste 15 ani și nu s a putut realiza nimic.
Atât administratorul cât și o persoana și au tras conducta separată de apa din țeavă principală ,ei neavând nici o treabă cu pierderile de apa.

Pt a putea alege, proprietarilor nu le trebuiesc aduse mai multe oferte de prețuri?
Pt că s a pus în discuție doar o singura firma.
Menționez că la nici o ședință nu se a primit convocator pt license catâri sa se semneze, și nu se au prezentat cel puțin 2 oferte de ceasuri.
Am fost amenințați că dacă nu ne montam contoarele ,cei care nu le au ,vor plati toate pierderile .
Mulțumesc anticipat de răspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, însă acest lucru presupune lucrări deranjante și inestetice în apartamente. conform cărei legi suntem obligați să acceptăm acest lucru? MirceaGB MirceaGB Se dorește scoaterea apometrelor din apartamente pe casa scării(foarte bine) probleme apare la execuție, am fost informați că țevile de apă pentru baie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc (120 apartamente) in care in ... Victor Dumitru Victor Dumitru Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc (120 apartamente) in care in urma cu câțiva ani Asociația de proprietari a hotărât instalarea de contoare de apa calda ... (vezi toată discuția)
Conducta separata de apa mezzo 61 mezzo 61 blocul are 4 etaje si o singura scara cu 14 ap .din care 4 ap au datorii de aprox 40 000 lei - 400 milioane .celelalte ap sunt oarecum la zi sau max o luna ... (vezi toată discuția)