avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, însă acest lucru presupune lucrări deranjante și inestetice în apartamente. Conform cărei legi suntem obligați să acceptăm acest lucru?

Se dorește scoaterea apometrelor din apartamente pe casa scării(foarte bine) probleme apare la execuție, am fost informați că țevile de apă pentru baie respectiv bucătărie vor circula prin apartament, exemplu țeava de apă care va merge în baie va trebui să-mi traverseze holul de la intrare, sufrageria și încă un hol ca să ajungă in baie, lucru cu care eu nu sunt de acord, deoarece este inestetic, teama că acea țeavă poate face condens și ulterior mucegai în casă , plus deranjul pe care trebuie să-l îndur și păienjenișul de țevi care se va crea pe casa scării . Întrebarile ar fi: care lege reglementează scoaterea apometrelor, în ce condiții și câți locatari trebuie să fie de acord pentru a se pune în aplicare și din moment ce există o coloana existentă de ce nu se poate trage țeva tot prin ea? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:00, 3 Aprilie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se doreste....cine doreste? Nu va poate obliga nimeni.


vali m a scris:


Nu va poate obliga nimeni.

Unde este lege nu este tocmeala
Tara noastra face parte din statele comunitatii europenea si ca atare are obligatia sa respecte atat legislatia interna dar si dispozitiile europene
Dupa cum exista disrectiva pentru instalare aparate de contorizat consum gaze,consum electric in partea comuna de imobil,la fel se impune modernizarea pentru instalare aparate consum apa tot pe partea comuna de condominiu
Legal modificarea respectiva se face la cererea furnizorului de utilitati,astfel incat proprietarul nu are la indemana decat eventuala contestare in justitie,unde fiind vorba despre norme europene sansele de obtinere hotarare judecatoreasca favorabila sunt 0
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai indicati atunci temeiul legal pentru o astfel de operatiune. Care e directiva europeana respectiva ? Citati din ea pasajul respectiv. Care e legislatia romaneasca prin care furnizorul de utilitati poate cere asa ceva, dupa cum afirmati ?
[ link extern ]

LEGE nr. 196 din 20 iulie 2018
privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor


EMITENT
PARLAMENTUL ROMANIEI
Publicat in MONITORUL OFICIAL nr. 660 din 30 iulie 2018

Articolul 32
(1) Proprietarii SUNT OBLIGATI sa ia masuri pentru consolidarea si modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalatiilor si dotarilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuala, reabilitarea termica in scopul cresterii performantei energetice, precum si reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei condominiului pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, in conditiile mentinerii aspectului armonios si unitar al intregului condominiu, indiferent de natura interventiilor.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ELLA
Apometrele montate acum in apartamente sunt exact pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuala. Se cheama repartitoare de costuri. Legea spune ca nu poti sa nu ai aceste apometre montate. Nu are nici o legatura cu scoaterea lor in afara locuintei. Marea majoritate dintre cei ce locuiesc in condominii sunt in aceasta situatie. Vechea lege nu prevedea asa ceva.

Mai incercati.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Nu toți proprietarii sunt de acord cu montarea de apometre cu citire la distanță. cum se rezolvă această situație în mod legal? ivanvintilica ivanvintilica Daca intr-un bloc sunt proprietari nu sunt de acord cu montarea apometrelor cu citire la distanta, fata de majoritatea celorlalti, cum se rezolva aceasta ... (vezi toată discuția)
Contorizare verticala apa rece pe scara blocului Nivea Nivea Contorizare verticala apa rece pe scara blocului trebuie aprobata de 100% din locatarii blocului? Ma intereseaza intrucat la o locatie a parintilor unde ... (vezi toată discuția)