Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Buna ziua, tata a decedat acum 10 ani. Succesori: ...

Succesiune. Buna ziua, tata a decedat acum 10 ani. Succesori: mama , eu si fratele meu, am acceptat mostenirea , dar nu s a Incheiat succesiunea din cauza masei successorale . S a suspendat succesiunea. Acum 3 ani a decedat si mama si inca nu am dezbatut succesiunea. Intrebarea mea este urmatoarea : ce presupune contopirea dosarelor? Dupa primul defunct cotele se impart si cu mama ca si mostenitor din intreg patrimoniu ramas dupa tatal defunct si pe urma dupa decesul mamei doar intre noi cei doi frati? Mai concret: la decesul primului defunct exista o casa coproprietatea parintilor 50/50 si terenuri mostenite doar de tatal meu. Si o suma de bani care a ramas la dispozitia mamei. Adica aveau conturi comune la banca., Asta a fost motivul suspendarii succesiunii dupa tata.. Dupa decesul mamei care a ramas in casa si care are si ea niste terenuri mostenite. Mentionez ça terenurile sunt in indiviziune cu fratii lor. Deci cum se fac impartirile? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2025
atinas, utilizator
Cel mai recent răspuns: atinas , utilizator 00:35, 1 Decembrie 2025
Ok, va multumesc!
Trebuie sa recunosc ça nu e foarte simplu, dar expunerea Dvs este un reper vis à vis de pozitiile si argumentele in vederea alegerii unui notar pentru deschiderea succesiunii dupa mama. Sper ça nu este obligatoriu ca ambele dezbateri succesorale sa se desfasoare la notariatul unde este suspendata succsesiunea dupa tata . Sper ca nu va refuza sa dea dosarul altui notar. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva succsorala raceanu paul raceanu paul Dupa decesul tatalui meu s-a facut succesiunea pt mama mea si cei doi frati. Mama a facut testament pt unul din frati .Dupa decesul mamei la succesiune ... (vezi toată discuția)
Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
Succesiune michel58 michel58 Buna ziua! In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ... (vezi toată discuția)