Daca detin 3 apartamente intr-un condominum (bloc) , la sedintele adunarii generale a proprietarilor..am dreptul la 3 voturi? ( am 3 case..achit 3 intretineri..dar am un singur CNP logic)
Adunările generale hotăresc de regulă pentru aspecte administrative obișnuite, cum ar fi alegeri, aprobarea unor cheltuieli administrative curente, aprobarea bugetului anual, etc. În aceste cazuri se aplică principiul ,,un proprietar, un vot”. Există însă situații în care Adunarea generală trebuie să decidă asupra constituirii unor fonduri de investiții pentru finanțarea unor lucrări majore, cum ar fi reparații capitale, reabilitare termică sau alte lucrări care implică sume mari și sunt repartizate în funcție de cota-parte indiviză. În acest caz ar trebui adoptat votul ponderat în funcție de cota totală indiviză deținută de fiecare proprietar. Votul ponderat este precizat în Legea 196/2018 a Asociaților de proprietari, art. 49 alin. (3) lit. b). Într-un mod simplist de calcul, presupunem că blocul are 10 apartamente fiecare cu o cotă de 10 % din totalul de 100, prin votul ponderat, în cazul unor investiții majore care se repartizează în funcție de cota-parte deținută de fiecare proprietar, dumneavoastră aveți 3 voturi iar ceilalți 7 proprietari câte unul. De reținut că aveți trei voturi doar strict în acest exemplu (Voturile dumneavoastră se calculează în funcșie de cota-parte totală pe care o dețineți din imobil. Uff.
Drept de vot
Dragos248
Dacă sunt proprietar care deține ca și proprietăți un apartament și loc parcare in cadrul unui bloc ce aparține asociației de proprietari la cate ... (vezi toată discuția)