Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Se dau următoarele articole din statut: 1.consiliul director ...

Se dau următoarele articole din statut:
1.consiliul director este ales de adunarea generala a asociaților și este compus din președinte, doi vicepreședinți șase membri si patru membri supleanți
2.candidatii înscriși sunt supuși la vot deschis în cadrul adunării generale
3.se afișează lista cu numărul de voturi exprimate pentru fiecare candidat iar componenta consiliului director va fi: primii 9 candidați in ordinea numărului de voturi intra în componenta CD iar următorii 4 sunt considerați membri supleanti
4.consiliul director își alege din rândul membrilor sai președintele si vicepreședinții prin vot direct cu majoritate simpla
Întrebarea este dacă președintele si vicepreședinții trebuie aleși de membri CD în timpul adunării generale si sa facă publica alegerea? Adunarea generala ar trebui sa valideze sau sa îndeplinească condiția de cvorum cand este anunțată alegerea celor 3 - presedinte si 2 vice? Sau se pot alege acestia din urma de catre CD si intr-o ședința în afara adunării generale?
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Preluare ong olga2011 olga2011 Am gasit o asociatie non profit pe care as putea sa o preiau eu cu inca doua colege.nu stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem .Sigur am dori sa ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Functia in asociatie este obligatoriu a fi aleasa in adunarea generala? ttn.marius ttn.marius Buna ziua. In cadrul unui ONG, de la infiintare, cei trei asociati parte din Comitetul Director au functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar. De-a ... (vezi toată discuția)