avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delegare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delegare

presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau doar un membru al comitetului?
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 11:04, 9 Ianuarie 2010
trebuie convocata de urgenta Adunarea Generala in vederea alegerii altui presedinte si eventual alt comitet
vicepresedinte poate fii ales oricare din membri comitetului executiv totodata si prin hotararea comitetului executiv se poate convoca ad. gen. a prop.
Comitetul Executiv convoaca Adunarea Generala Extraordinara in baza Art. 14 alin (3) din HG nr. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.230/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, avand ca ordine de zi:
- completarea a doi noi membrii in Comitetului Executiv - dupa demisia presedintelui si imposibilitatea preluarii atributiilor acestuia de catre vicepresedinte;
- alegerea presedintelui Comitetului Executiv.
este fireasca convocarea adunarii generale
dar pina la desemnarea unui nou presedinte asociatia trebuie sa functioneze
intrebarea mea era daca este legala delegare unei persoane care nu face parte din comitet sau este obligatoriu delegarea unui membru al comitetului...
Eu cred ca locul nu poate fi luat de un alt membri si argumentez prin:
In capitolul IV - Organizarea si functionarea asociatiei de proprietari, Art. 21 alin (3): Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale. Presedintele, in situatii deosebite, poate numi temporar, dintre membrii comitetului executiv, un vicepresedinte caruia ii poate delega atributiile sale.
In Normele de aplicare, HG 1588/2007 avem Art. 18, alin. (7): In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte numit de preşedintele asociaţiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie organizata o adunare generala, pentru a alege un nou presedinte."

Cum vicele nu poate indeplini aceste atributii, singura trimitere este adunarea generala.

Acum, suzati-ma, dar problema presedintelui se poate rezolva in 8 zile, chiar este vital un presedinte in aceste 8 zile?

Art. 14 din HG 1588/2007:
"(4) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra datei adunării generale a asociaţiei de proprietari cu cel puţin 7 zile înainte ca aceasta să aibă loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale".

(5) Adunarea generală a asociaţiei de proprietari poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal. Dacă nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. La adunarea reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate prin votul majorităţii membrilor prezenţi. Dovada convocarii si reconvocarii constituie afişul de la avizier şi tabelul nominal convocator cu semnaturi"

Nu trebuie sa asteptati 10 zile, o puteti convoca in ziua imediat urmatoare constatarii lipsei de cvorum.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)