Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Denigrare la locul de munca

Bună ziua,
Lucrez într-o firmă mică (5 angajați), unde patroana este și manager, și HR. De câteva luni mă confrunt cu o situație pe care o percep ca hărțuire morală. Sunt asistent manager, iar la cererea patroanei am avut sarcina de a coordona colegii și de a le verifica activitatea.

Ulterior, patroana a început să le spună celorlalți angajați, pe la spate, că din cauza mea pleacă oamenii, că eu creez frustrări și tensiuni, deși realitatea – confirmată de colegi – este că demisiile se datorează salariilor mici și comportamentului ei.

Această situație a dus la denigrarea mea repetata, afectarea reputației profesionale și la un mediu ostil. Firma nu are HR, proceduri interne sau regulament prin care să pot raporta situația.

Aș dori să știu ce pot face legal în cazul unui angajator care este și patron, și superior direct:
– se încadrează aceste fapte la hărțuire morală conform Legii 167/2020?
– pot sesiza ITM într-o firmă mică?
– este posibilă o acțiune civilă pentru denigrare sau hărțuire morală, chiar dacă există doar 5 angajați?
– ce pași recomandați pentru protejarea mea?

Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Hartuire morala la locul de munca Ana_dana Ana_dana Problema mea este ca seful meu ma hartuieste moral la locul de munca. Mai exact, pune presiune pe mine sa ma mut in alt departament, chiar imi aduce la ... (vezi toată discuția)
Buna, Întreb pentru cineva din învățământ. aș dori să ... marl marl Buna, Întreb pentru cineva din învățământ. Aș dori să vă spun că această persoană este constant controlată de directoare prin diverse inspecții ... (vezi toată discuția)
Tamponare comion fara directie, consecinte lucian981 lucian981 Buna dimineata! am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. In data de 14.07.2015 am inceput munca la o firma de transport pe un camion bascula MAN ... (vezi toată discuția)