Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea și asigurarea de sănătate

Bună seara!
Am următoarea nelămurire: din momentul în care nu mai sunt salariat, prin pensionare la limită de vârstă, asigurarea de sănătate continuă în mod firesc sau trebuie să îndeplinesc niște formalități ca pensionar? Practic, data pensionării este 1 februarie 2026. Sunt în continuare asigurat de pe 2 februarie încolo?

Mulțumesc oricui îmi poate da un răspuns!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:25, 3 Decembrie 2025
Da , sunteti asigurat ca pensionar , nu trebuie sa intreprindeti nimic . Daca pensia va fi peste 3000 lei , vi se va retine din ea 10% din ce depaseste aceasta suma - contributia la sanatate . Daca va fi sub 3000 lei , veti fi asigurat fara plata contributiei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere cass pensie persoana cu handicap lucimct lucimct Buna seara. Sunt pensionar pentru limita de varsta cu o pensie de 952ron. Deasemenea sunt incadrat si ca persoana cu handicap accentuat de gr ... (vezi toată discuția)
Se poate continua sa lucrezi daca se iese la pensie? Tuca Anamaria Tuca Anamaria Buna ziua. Tatal meu, in varsta de 59 de ani si 6 luni, a iesit la pensie de drept, la grupa, dar vrea sa continue sa lucreze. Poate sa o faca in continuare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt pensionata la limita de vârstă, cu pensie ... Daniela Vesel Daniela Vesel Bună ziua. Sunt pensionata la limita de vârstă, cu pensie peste 3000 lei. Sunt diagnosticata cu cancer renal operat și încadrată în gradul accentuat ... (vezi toată discuția)