Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca exista deschis dosar penal in cercetare la IPJ ...

Buna ziua,

Daca exista deschis dosar penal in cercetare la IPJ ( sectia x), in calitate de reprezentant legal victima( care este minor, eu fiind parintele), pot solicita studierea dosarului? Sau acest lucru se poate face doar prin avocat? Multumesc!
Studiul dosarului si obtinerea de copii se pot face, la cerere, in mod direct sau prin intermediul avocatului, in cursul urmaririi penale. Art. 93 si art. 94 din C. proc. pen.
In faza de cercetare inca nu s-a pus in miscare actiunea penala,
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2025
Cabinet Individual de Avocat_ G Stelea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea studierii elementelor unui dosar penal aflat in cercetare pantelica111 pantelica111 Cum pot studia (eventual in detaliu) elementele unui dosar penal aflat in cercetare, in care sunt inculpat(citat)? Se poate si fara ajutorul avocatului? (vezi toată discuția)
Restrictionare studiu dosar raluca.raluca20 raluca.raluca20 Buna ziua, Am formulat o cerere catre Parchet pt a-mi oferi oportunitatea de a studia un dosar de urmarire penala. Precizez ca nu s-a pus in miscare actiunea ... (vezi toată discuția)
Am drept legal sã cunosc delcarațiile învinuiților? elenamarta elenamarta Am depus la Poliție o plângere, ca persoană vătămată și s-a deschis dosar penal. Poliția a luat declarații de la cei ... (vezi toată discuția)