Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu sunt in proces de divorț cu soția mea. Am vreo șansă să ...

Eu sunt in proces de divorț cu soția mea.Am vreo șansă să îl pot da in judecată pe actualul concubin pentru că mi-a distrus familia?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:04, 4 Decembrie 2025
Decizia unui soț de a părăsi căsnicia nu poate servi drept temei pentru o acțiune în justiție împotriva terțului (concubinul), deoarece sancțiunea pentru încălcarea obligației de fidelitate se aplică în cadrul procesului de divorț. Cu toate acestea, ați putea formula o acțiune împotriva concubinului dacă acesta a săvârșit o anumită faptă ilicită la adresa dvs., bazată pe un act distinct, separat de simpla relație de concubinaj.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2025
Alessandra Banu, Avocat
Nu el v-a distrus familia si nu, nu aveti de ce sa il dati in judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ar fi ca un av sa va explice într o consultație ce se poate,ce nu se poate,,cum decurge un proces,ce o sa obțineți ținând cont de trecutul dvs de situația de fapt etc.Aveti zeci de întrebări ,oferiți frânturi de informație ,ba sa va plătească soția pensia,ba una,ba alta.Scrieti un singur mesaj descrieți toată situația am căzut la suferinta,am lipsit n ani copilul are n ani,unde e copilul acum,,soția e plecata,are un loc de munca se poate ocupa de copil e,ce vreti dvs,ce anume cere sotia etcVa lamuriti măcar în mare dacă la av nu vreți sa apelați..
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj concubinaj ContSters215829 ContSters215829 nedivortat,traiesc in concubinaj de11 ani,acum vrea partaj.Locuinta 50&50 %,doua autoturisme pe numele meu,rate pt unul pana in 2014,celalalt imprumut pt nevoi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt casatorit si am un copil de 3 ani. locuiesc impreuna ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Sunt casatori si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna cu sotia si copilul intr-un apartament proprietate personala, cumparat de catre mine ... (vezi toată discuția)
Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)