Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 62 de ai si sase luni si 35 de ani vechime in munca.Va ...

Buna ziua,
Am 62 de ai si sase luni si 35 de ani vechime in munca.Va rog sa_mi spuneti daca pot solicita iesirea la pensie .Mentionez ca am doi copii si studii superioare facute la IFR . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:23, 5 Decembrie 2025
Putetii sa iesiti la pensie de limita de varsta , chiar fara bonusul acordat pentru nasterea si cresterea copiilor . Am socotit data nasterii dvs. in iunie 1963 . Studiile la fara frecvrenta NU constituie stagiu de cotizare . Conform Legii , angajatorul era obligat sa va inchida contractul de munca , atunci cand ati implinit 62 ani si 5 luni , indiferent daca ati solicitat sau nu pensionarea .
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata/anticipat partiala, etc sandavo sandavo Buna seara Sunt femeie, nascuta in 5 august 1970. Lucrez din octombrie 1988, am lucrat 6 sau 8 luni full time, apoi pana in octombrie 1992 jumatate de norma ... (vezi toată discuția)
Am un stagiu de cotizare de 38 ani si 3 luni ,ma incdrez sa ma ... virginiavirginia virginiavirginia Am un stagiu de cotizare de 38 ani si 3 luni ,ma incdrez sa ma pensionez anticipat? (vezi toată discuția)
Varsta iesirii la pensie fetcu costel fetcu costel Buna seara, Va rog respectuos sa-mi spuneti,pentru iesirea anticipata la pensie ptr.un barbat,citi ani,si cite luni ii trebuie sa fi cotizat la sistemul de ... (vezi toată discuția)