Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa stiu ce pot face legal impotriva unui domn ...

Buna ziua. Vreau sa stiu ce pot face legal impotriva unui domn de la care am inchiriat un garaj, contra unei sume si care a refuzat sa facem contract, ca sa nu plateasca taxe. Eu am redactat totusi un contrac si i-am dat un exemplar. Dupa 2 ani a decis dintr-o data sa mareasca chiria si sa ma oblige sa ii dau suma pe 3 sau 6 luni inainte. Daca nu sa ii eliberez garajul. Mentionez ca eu toate platile le-am facut din mana fara chitante sau ceva. Avand incredere ca e om de treaba si e asa cum ne-am inteles. Ce pot face acum?
Fara documente semnate, nu puteti face nimic legal. Functioneaza doar intelegerea amiabila, daca partile se inteleg.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și dacă aveați contract, la fiecare termen se putea renegocia chiria, modul de plată etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea avans chirie Conditiichirie Conditiichirie Salut, Situatia in care ma aflu acum consta in faptul ca am avut garsoniera inchiriata unui domn, sub contract simplu (neinregistrat). El a anuntat in data ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - valoare juridica? mihai_tomaro mihai_tomaro Ce valoare juridica are o chitanta de mana? Situatia: vreau sa inchiriez un apartament. plata avansului si a chiriei se va face cu chitanta de mana. este o ... (vezi toată discuția)
Atentie la acte si la buzunar ! MICOLIS MICOLIS O societate în curs de constituire, pe baza rezervării denumirii, închiriază un spaţiu comercial pt. punct de lucru. Se întocmeşte şi semnează un ... (vezi toată discuția)