Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am urmatoarea situatie: In data de 26-11-2025 am ...

Buna ziua ! Am urmatoarea situatie: In data de 26-11-2025 am primit la ING prin aplicatia Ropay de la un prieten o suma de bani ptr a-i achita o factura .Din greseala mi-a trimis mai mult decat trebuia,i-am transferat diferenta prin acelasi mod doar ca sistemul a trimis banii intr-un cont BCR desi suma a fost trimisa din cont Raiffeisen. .Am anuntat beneficiarul despre transfer si mi-a spus ca nu are cont la BCR. Am contactat ING pe 27-11-2025 prin chat caci la relatii clienti nu exista posibilitatea de a rezolva ceva. Mi-au raspuns ca daca contul bcr este inchis banii se vor returna in 48 ore. Pe data de 2-12-2025 neprimind banii am reluat legatura cu banca pe chat fara sanse de reusita deoarece asistentul virtual oricat de detaliat prrzentam situatia nu putea sa inteleaga si-mi oferea raspunsuri standard care nu ajutau cu nimic.Adoua zi un operator uman dupa ce am transmis ca beneficiarul are contul inchis dinaintea datei de transfer mi-a raspuns ca banii sunt in contul beneficiarului iar ca sa se restituie banii sa solicicite o dovada de inchidere a contului. Beneficiarul a contactat banca si i sa comunicat ca cererea de inchidere este in desfasurare dar datorita unui card care a fost atasat contului inca nu sa definitivat situatia si ca ING trebuie sa solicite restituirea sumei.Am reluat contactul cu ING comunicandu-le raspunsul BCR intai au sustinut ca nu se pot restitui banii caci nu ar fi inhis si beneficiarul are acces la bani,am explicat inca o data situatia si le-am recomandat in cazul in care considera incercare de frauda sa contacteze BCR si orice autoritate considera necesar. Intr-un final vor acordul beneficiarului ptr restituirea sumei. Daca nu gresesc acest mod de gestionare a situatiei denota o atitudine mizera . Ar putea fi luata vre-o masura impotriva lor ?

Alte discuții în legătură

Frauda online bună ziua, luna trecută am căzut în plasa cu ... catalinmihai123 catalinmihai123 Frauda online Bună ziua, Luna trecută am căzut în plasa cu frauda online cu Whatsapp. Cineva i-a spart contul colegei mele de birou ( ea fiind deja în ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pentru capitalul social ciobanuioan72 ciobanuioan72 Buna seara,am depus capitalul social la raifeissen bank pentru infiintarea unei firme.dupa ce am obtinut actele firmei de la registrul comertului,am cerut ... (vezi toată discuția)
Ing mi-a inchis contul MariusYi MariusYi Buna ziua. Începand de astăzi am primit o notificare de la ING prin SMS spunandu-mi că mi-au închis contul. Nu am fost anunțat înainte, astăzi l-au ... (vezi toată discuția)