Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Voluntar (2018): Sotia a primit în proprietate exclusivă ...

Partaj Voluntar (2018): Sotia a primit în proprietate exclusivă două terenuri ptr care a achitat suma de 10.000 euro.

Imobilul (Casa): O casă ridicată (fără autorizație inițial) pe unul dintre terenuri, la care ambii am contribuit în timpul căsătoriei, nu a fost inclusă explicit în partajul din 2018.

Legalizare (2025): Sotia obținut recent Certificatul de Edificare pe numele ei și urmează să intabuleze casa pe terenul ei propriu.

Întreb: La un posibil divort soțul mai are un drept asupra casei pentru contribuția lui (drept de creeanta) ? Dacă da, acest drept se raportează la valoarea actuală a casei sau la investiția inițială ?

Multumesc de ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2025
Flavius1984, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)