Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. In urma unui dosar de conducere cu permis anulat am ...

Buna ziua. In urma unui dosar de conducere cu permis anulat am fost achitat la apel dupa o condamnare cu executare si am ramas cu o amenda penala in valoare de 3000 ron.In hotarare nu este mentionat anulare, suspendare, etc. Am dreptul de a conduce dupa cele 6 luni de la achitarea amenzii penale? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:34, 8 Decembrie 2025
Aveti dreptul sa dati examenul dentru permis, dupa cele 6 luni, permisul vechi a fost anulat.
Articolul 24
(6) Persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, 336^1, 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, sau pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condițiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obținerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate;
.................................
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost judecat în urma cu aproape un an pentru ... Ioan Opriș Ioan Opriș Bună ziua, am fost judecat în urma cu aproape un an pentru alcool și am primit 2 ani de suspendare și 3 de supraveghere, în hotărârea definitiva nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost condamnat pentru conducere fara permis art ... FejerA FejerA Buna ziua, Am fost condamnat pentru conducere fara permis art 335 alin 2. (excert. drept conducere suspendată), la pedeapsa cu suspendare, hotararea inca nu ... (vezi toată discuția)