Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua As vrea sa imi oferiti punctul dv de vedere referitor ...

Buna ziua
As vrea sa imi oferiti punctul dv de vedere referitor la prevederile art.IV din OUG nr 9/2025 si artVI si VII din OUG Nr 12/2025, cum se aplica acestea? mentionez faptul ca am 7 salariati care fac cumul pensie cu salariu, 6 cu decizii emise inainte de 2024 si unul anul trecut. ce trebuie sa fac in cazul acestora. Este vb de institutie publica.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 14:41, 8 Decembrie 2025
Bună ziua,
Noi am organizat concurs pentru aceste posturi ocupate de angajați care aveau emisă decizia de pensionare,(posturi vacantabile) iar până la sfarșitul lunii, acestea vor fi ocupate de cei admiși la concurs. Pensionarilor li se va înceta de drept CIM, conf.art.56, alin.1, lit.c).
Iar cei care ocupă posturi pentru care nu s-a organizat concurs și au emisă decizia de pensionare, la fel li se va înceta CIM-ul cu data de 01.01.2026.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sunt pensionar militar. de cativa ani cumulez pensia ... David Daniel Ion David Daniel Ion Buna seara! Sunt pensionar militar. De cativa ani cumulez pensia si salariul, in urma unui concurs la stat. Am 58 ani. In urma OUG 9/2025, institutia vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in clipa in care primesti decizia de pensionare la limita de varsta si doresti sa fii reangajat in continuare? carmennecula carmennecula Buna ziua, Cazul pe care il aduc in atentia dumneavoastra este unul din sistemul invatamantului universitar de stat. Colega mea si-a depus actele pt dosarul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! având în vedere că de la 1 ianuarie 2025 funcțiile ... AnyaM AnyaM Buna ziua! Având în vedere că de la 1 ianuarie 2025 funcțiile la stat au fost suspendate, cum credeți, este legală prelungirea perioadei de înscriere ... (vezi toată discuția)