avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in acte la banci
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in acte la banci

Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de politie.
Va rog sa-mi raspundeti...la ce trebuie sa se astepte?
Salut, pe 215 inselaciune + fals si uz de fals , daca a facut credit cu acte false nu scapa sigur de pedeapsa cu inchisoarea , ramane sa stabileasca instanta in functie de gravitate daca ii da cu suspendare sau cu executarea pedepsei , conteaza ff mult si daca are antecedente , daca prejudiciul creat e foarte mare , daca a mai facut si la alte banci aceasi fapta.

Ii trebuie neaparat avocat si cu cat mai mult platit acelei banci cu atat mai bine ( de preferat sa nu aiba debite deloc astfel banca sa nu se constituie parte vatamata)


cam asta in mare mai multe detalii veti afla de la un avocat c va studia piesele de la dosar , dar de condamnare nu scapa sigur dar paote scapa de executarea pedepsei.

cu stima
pai a scos 4000 de lei nu e suma mare, dar a ramas in urma cu plata cred vreo 6 luni, nu are antecedente, decat chestii facute in tinerete, nu mare lucru, si nu a mai facut la alte banci asa ceva, dar in schimb are datorii la alte banci.
" Chesti din tinerete " daca s-au lasat cu condamnare atunci are cazier deci si antecedente penale , daca au fost doar ceva amenzi administrative sau contraventionale atunci nu are antecedente penale.
Suma nu e mare dar asta nu prea are relevanta decat ca si agravanta , instanta va judeca fapta de inselaciune+fals+ uz de fals aici e problema , suma daca era mare era agravanta daca e mica nu conteaza, ca a palti din rate nu are relevanta asupra faptei peneale.
Daca la celalate banci nu a facut frauda atunci acele banci se indreapta asupra lui pe civil, daca si acolo insa a adus acte false atunci e grav ca e infractiune in concurs si cu forma continuata si nu mai scapa de condamnare cu executarea pedepsei.

Repet daca ar repara integral prejudiciu atunci s-ar retine ca circumstanta atenuanta daca ramane debit insa banca va continua sa se constituie parte civila si e mai complicat atunci.

Sper ca acum nu mai sunt neclaritatii.

Cu stima
Daca isi angajeaza avocatul potrivit poate sa se ajunga la o amenda administrativa sau la o pedeapsa cu suspendare.Daca nu are antecedente penale sau nu este recidivist.
Mai depinde si de orasul unde se face ancheta judiciara.

avocat Claudiu Lascoschi
Subscriu la parerea dl avocat Lascoschi, dar totusi sper sa nu aiba cazier ca atunci nu stiu daca se mai poate obtine amenda , totodata si lipsa prejudiciului va ajuta enorm.

Dar toate astea fara un avocat bun sunt nimicuri.

cu stima
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul unei banci de a fi parte civila intr-un proces penal danilamargareta danilamargareta AM LUAT NISTE CREDITE DE LA O BANCA CU GARANTIE IMOBILIARA SI IN MOMENTUL DE FATA AVEM UN DOSAR PENAL PE ROL DEOARECE CREDITELE AU FOST LUATE PE PERSOANE ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
?ce sa va intampla vlad0007 vlad0007 Am vrut anu asta ca sa iau un imprumut de la banca fiin mers la o institutie bancara care mia dat respingere. Dupa aceaia am aflat de la cineva ca ma poate ... (vezi toată discuția)