avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dreptul unei banci de a fi parte civila intr-un proces ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dreptul unei banci de a fi parte civila intr-un proces penal

AM LUAT NISTE CREDITE DE LA O BANCA CU GARANTIE IMOBILIARA SI IN MOMENTUL DE FATA AVEM UN DOSAR PENAL PE ROL DEOARECE CREDITELE AU FOST LUATE PE PERSOANE FIZICE CU CONTRACTE DE MUNCA FALSE. IN SITUATIA DATA BANCA RESPECTIVA S-A CONSTITUIT PARTE CIVILA IN ACEST DOSAR CU TOATE CA EXISTA GARANTII IMOBILIARE CARE ACOPERA PREJUDICIUL PE CARE EI IL CONSIDERA. AS VREA SA STIU CE SE INTAMPLA CU BUNURILE IMOBILIARE DACA BANCA S-A CONSTITUIT PARTE CIVILA.
Vinovatii vor fi condamnati pentru inselaciune si fals intelectual iar imobilele vor fi vindute pentru acoperirea prejudiciului si cheltuieli de judecata.

Alberto Kurtyan
Da, savarsirea infractiunii atrage raspunderea penala, iar faptul ca exista ipoteca este irelevant sub aspect penal.
Nu va exonereaza de raspunderea penala acest aspect.

avocat Claudiu Lascoschi
Banca se va dezdauna pana la concurenta sumei cu care s-a constituit parte civila,prin scoaterea la vanzare a bunurilor,prin executarea hotararii in urma ramanerii definitiva si irevocabila acesteia .
Pe latura penala acest aspect nu conteaza,urmand ca persoanele vinovate in functie de probatoriile administrate si de vinovatiile stabilite sa fie sanctionate conform legii.
albertokurtyan a scris:

Vinovatii vor fi condamnati pentru inselaciune si fals intelectual iar imobilele vor fi vindute pentru acoperirea prejudiciului si cheltuieli de judecata.

Alberto Kurtyan


Falsul intelectual de unde l-ati scos ? Are cumva calitate de functionar ? #-o

Inselaciunea e evidenta , pe langa fals in inscrisuri si uz de fals .

Daca veti fi gasit vinovat , bunurile vor fi confiscate si scoase la licitatie pt recuperarea prejudiciului .
Nu se confisca nimic domnisoara Diana.
Banii s-au dus...
Poate sa primeasca o pedeapsa cu suspendare daca isi angajeaza avocat si va fi executat silit dupa proces.
Banca insa este afectata deoarece nu isi va recupera toti banii conform contractului...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)
Am falsificat niste chitante,care ar fi urmarile? Axe25 Axe25 Am lucrat ca agent de vanzari la o firma,si am falsificat niste chitante,eu incasam o suma de bani la clieti le dade am chitanta cu suma reala dar pe chitanta ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la banca si avand nevoie si de aprobarea mea pentru a-l ... (vezi toată discuția)