avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire laptop pe RCA persoanei vinovate?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire laptop pe RCA persoanei vinovate?

Buna! am si eu o mare nedumerire, in data de 12 . 02 . 2010 am avut un accident rutier cu avarii doar la masina mea si a celui vinovat de producerea accidentului.
eu pe langa avarii la masina am si telefonul de servici spart si laptopul personal spart.
intrebare: persoana vinovata mi-a dat rca-ul sau pt reparatia masinii, azi 16.02 2010 am deschis dosarul de daune, pot solicita despagubirea pt telefon si laptop in baza asigurarii rca?(am chitantele care sa ateste apartenenta pt ambele obiecte)
daca raspunsul e da cum procedez? e vreo cerere tip? asiguratorul nu a zis nimik e total necooperant(omniasig).
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:22, 16 Februarie 2010
Bunurile mobile din autoturismul avariat, nu intra in despagubirea RCA.Daca distrugerea lor a fost consemnata intr-un p.v. intocmit de politie, aveti sanse/probe pentru a solicita despagubirea prin actiune civila de la vinovat.(daca nu va intelegeti amiabil cu acesta)
merci.
totusi in ord 21/17/11/2009 CSA la art.26. lit b se spune ca asiguratorul rca are obligatia despagubirii partii prejudiciate pt pagube materiale (eu prin asta nu inteleg ca se refera numai la auto avariat, si tel si laptopul tot bunuri materiale sunt)
decat sa ma duc in instanta pe civil mai bine fluier, ca pe nenea care m-a lovit nu mai am sanse sa ma inteleg cu el in plus ii la 300km departare.
Daca au fost distruse si alte bunuri pe langa autoturisme trebuia sa va prezentati la politie pt.a vi se incheia un proces verbal sau o Anexa 2, in care politistu v-ar fi trecut toate bunurile avariate pe care ile prezentati. Vinovatul de accident ar fi luat cunostinta sub semnatura, de pagubele pe care le-a produs si pecare nici firma de asigurari nu le putea contesta. Daca nu va intelegeti cu asiguratorul, va ramane calea instantei, in care trebuie sa veniti cu martori care sa ateste ca acele bunuri se aflau in masina si au fost avariate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)
Proces asigurator pentru rca raluca hecsko raluca hecsko Buna ziua, Toata tarasenia a pornit in 2007 cand in timpul unei delegatii de serviciu am tamponat un alt autoturism. La momentul respectiv mi-am ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot fi despagubit de asigurator, ce e de facut? vladam vladam In septembrie 2009, autoturismul meu a fost avariat de un sofer imprudent. Societatea de asigurari a vinovatului, nu ma poate despagubi prin asigurarea ... (vezi toată discuția)