avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pozitionare stupina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pozitionare stupina

am un vecin care de 10 ani detine o stupina de 100 stupi amplasata in localitate.Impreuna cu 5 vecini am facut reclamatie la politie si sanatate publica pentru mutarea stupinei in alte locuri in perioada martie-octombrie.....legea apiculturii prevede sanctiuni contraventionale in acest sens.
Pe timp de vara nu poti desfasura activitati obisnuite in propria curte...nu mai zic de sutele de intepaturi...pericolul pe care albinele il reprezinta pentru copii si animale....
Cunoasteti cazuri asemanatoare ...........metode,rezultate.....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:31, 18 Februarie 2010
Conform L89/1998(A) exista prevazute distantele minime fata de hotar.
ART. 7
(3) Amplasarea stupilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 5 m faţă de căile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietăţilor din domeniul public sau domeniul privat, intravilan sau extravilan.
(4) Dacă distanţa faţă de obiectivele prevăzute la alin. (3) este mai mică de 5 m, stupii de albine trebuie să fie despărţiţi de acestea printr-un gard, zid, plasă ori alt obstacol prin care albinele să nu poată pătrunde în zbor, cu o înălţime minimă de 2 m, măsurată de la nivelul solului, şi care să continue pe aceeaşi linie încă 2 m dincolo de stupii amplasaţi la extremităţile stupinei.

Daca se respecta aceste prevederi atunci nu va ramane decat sa inaintati o actiune in instanta cu fond Obligatia de a face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Albina vecinului Marco 22 Marco 22 Am un vecin care dețin e 30 famili de albine este legal să dețină atiti stupi într-un sat,.si la 0 distanța de 10m de casa noastră .Eu sunt alergic la ... (vezi toată discuția)
Albine - distanta legala fata de casa vecinului pintea1971 pintea1971 buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la ... (vezi toată discuția)
Cresterea albinelor. am dreptul sa depozitez stupii in gradina? lucretiamot lucretiamot As dori sa intreb daca am voie sa depozitez stupii in gradina personala,mai exact in spatiu intravilan.Multumesc. (vezi toată discuția)