avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent medical generalist + PFA = ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent medical generalist + PFA = ?

Sunt asistent medical generalist si doresc sa-mi infiintez un PFA (in Constanta). La Registrul Comertului mi s-a spus ca nu exista cod pentru aceasta functie. As dori sa stiu la ce cod as putea sa ma incadrez; daca nu ce varianta mi-ati sugera pentru a putea colabora cu o policlinica?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Addryana , utilizator 14:44, 10 Noiembrie 2016
Este vorba despre codul ocupatiei din cadru COR caci acesta este 322101 Asistent medical generalist.
Eu stiu ca dc. vrei sa fi PFA trebuie sa fi calificat in meseria in care vrei sa profesezi ca independent.


Nu puteti infiinta un PFA ca asistent medical generalist . Dvs. conform competentelor obtinute in diploma , puteti efectua manevre sub coodronarea unui medic .
Pe mine m-ar interesa sa lucrez sub contract de colaborare cu anumite policlinici (independent), si nu ca angajat cu contract de munca, astfel incat sa-mi pot plati singur contributiile catre stat (carte de munca, CAS, pensie, etc). Exista vreo formula pentru asta?
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
jonelsorel, utilizator
buna ziua si eu sunt tot asistent medical in constanta
la fel doresc sa deschid un cabinet de practica independenta
OUG 144/2008 - care la art.38 prevede:
Art. 38
(1)Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România se organizeaza si functioneaza ca organizatie profesionala, cu personalitate juridica, neguvernamentala, de interes public, apolitica, fara scop patrimonial, cu responsabilitati delegate de autoritatea de stat, având ca obiect de activitate controlul si supravegherea exercitarii profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si, respectiv, a profesiei de asistent medical, ca profesii liberale de practica publica autorizate.

ca sunt profesii liberale, atunci eu cred ca:
- pe baza certificatului (de libera practica) eliberat de Ordinul asistentilor;
- va puteti declara activitatea direct la fisc, prin depunerea declaratiei 070 ;
- in urma depunerii declaratiei 070 veti primi CIF ( cod de inregistrare fiscala) ;
- avand CIF puteti incepe sa lucrati ca liber profesionist - asistent medical.

eu personal am fost si la OAMMR m-au trimis la directia de sanatate publica ,acolo mi sa spus ca nu exista norme ,criterii standarde de dotare ...mi-au spus ca un cabinet medical poate fi deschis de un medic caci pentru cabinete de practica independenta nu exista baza legala ,nu sau elaborat norme metodologice pentru aplicarea acestei ordonante.

in cazul in care va rezolvati problema va rog sa imi spuneti cum ati reusit ?
tinem legatura
Mariana
Buna! Cum a-ti rezolvat pana la urma?! Pe unde intreb de un astfel de cabinet se uita lumea la mine de parca as veni de pe Marte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical fizioterapie MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua. Va rog,sa ma ajutati!Asistentii medicali au voie sa-si deschida cabinete particulare pentru tratamente medicale?Sunt asistent medical principal ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza un cabinet de practica independenta de catre un asistent medical licentiat? rodis rodis Sunt asistent medical licentiat si as dori sa practic independent intr-un cabinet medical. Cum ar trebui sa procedez? Trebuie sa ma inregistrez la registrul ... (vezi toată discuția)
Pfa - asistenta medicala PLAIER PLAIER se poate face pfa pentru o asistenta medicala generalista care va lucra cu un cabinet medical si care este codul caen (vezi toată discuția)