avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 procese verbale ,2 formate diferite..care este cel ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 procese verbale ,2 formate diferite..care este cel valabil?

Buna ziua,
Este al doilea post care il scriu pe acesta tema.
Am avut de doua ori "norocul" sa dau peste acelasi politai cu acelasi radar in acelasi loc.
Locul este deosebit de strategic pentru ca este pus in imediata vecinatate a unui peco cu usi automate.Detectorul "simte" radarul usilor si da alarma.Trecand de atatea ori prin acelasi loc am crezut ca este o alarma falsa nu si am incetinit, si astfel m-a luat radarul prima data conform procesului verbal din data 02.02.2010.
Nu am avut viteza mare (cat sa-mi ia carnetul) 93 km la ora.Am platit amenda dar amscapat permisul......

In data de 16.02.2010 am trecut prin acelasi loc dar de data asta am uitat sa dau drumul la detector .....#-o#-o#-o#-o#-o si astfel m-a luat radarul cu 105km la ora si politistul mi-a luat permisul......pe bordul masinii viteza nu era peste 100 km la ora asa ca am fost foarte surprins.Afara era ceata si carosabilul umed....

Ce ma sfatuiti sa fac?? Sa fac contestatie? si ce sa zic in ea?

Urmariti linkul pentru a vedea ambele procese verbale....nu vi se pare ciudat ca ambele nu au acelasi format? primul proces verbal nu a fost scris de radarist ,al doilea a fost (probabil a dorit sa fie sigur ca nu pot sa contest amenda respectiv suspendarea permisului).

Poate gasiti vreo alternativa pentru a putea sa-mi salvez permisul....:sorry:


de aici puteti descarca scanarea ambelor procese verbale....
[ link extern ]

Ps. nu contesc faptul ca trebuia sa merg mai incet, dar cred ca radarul nu functioneaza bine.Conditiile de umiditate erau foarte mari . Aceste 2 procese verbale sunt singurele care le am de cand am permis de peste 10 ani.
Cum ma puteti ajuta? Idei ,sfaturi
Eu cred ca nu are rost sa mai contestati masura care pare legala pentru ca practic nu prea aveti mari sanse decat daca cele doua procese verbale sau unul dintre acestea nu este corect completat sau sunt lasate rubrici libere in formular,care sa atraga motivele de nulitate prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001.
Practic,nu prea aveti ce invoca in apararea dvs.,mai ales ca aveati si antiradar si nu l-ati folosit.
in procesul verbal emis pe data de 16.02.2010 sunt destule locuri libere lasate...
Practic eu pe acesta as dori sa-l contest...sau macar sa viteza sa fie cea corecta sub 100 de km cat am avut eu pe bord...daca era sub 100 km nu-mi lua carnetul...
Cand se ia carnetul nu se iau su puncte? Uitat-va la cele 2 procese verbale si o sa vedet ca sunt total diferite privind formatul si casutele din pagina...
Nu modelul PV este prioritar in situatia dvs,sunt legale ambele modele postate
Analizati cu atentie modificarile survenite in 2009 referitor la norma de metrologie legala NML 021-05
am vazut acesta norma..imi da si mai pune sanse de castig....ce ma sfatuiti?
Daca in procesele verbale ,nu sunt elemente care sa atraga nulitatea lor,astfel cum este ea prevazuta in art.16/17 din OG nr.2/2001,nu cred ca sunt sanse sa "iesiti invingator",din aceasta "confruntare" cu politia.
Pana la urma, faptele asa s-au petrecut,astfel cum este stipulat in procesul verbal si cum ati aratat chiar dvs.

Alte discuții în legătură

Suspendare carnet - viteza excesiva in afara localitatii - plangere contraventionala Arkandor Arkandor Buna ziua, Saptamana trecuta am fost oprit la intrarea intr-o comuna de pe un drum european de catre un politist care se afla intr-un Logan de politie. ... (vezi toată discuția)
Am ºanse sã câºtig douã plângeri împotriva a douã procese verbale de contravenþie? rika2012 rika2012 Am luat astazi amenda pentru centura de siguranta fiind cu masina de firma iar pe procesul verbal nu au fost inscrise ocupatia,locul de munca,conform Art.17 ... (vezi toată discuția)
Depasire, permis suspendat, proces verbal cu valabilitate discutabila. zolano zolano Buna, Desi stiu ca am depasit regulamentar,politistul afirma ca am depasit in interzis. Eram singur, nu pot dovedi cu martori, dar azi mi-a sosit si procesul ... (vezi toată discuția)