avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am ºanse sã câºtig douã plângeri împotriva a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am ºanse sã câºtig douã plângeri împotriva a douã procese verbale de contravenþie?

Am luat astazi amenda pentru centura de siguranta fiind cu masina de firma iar pe procesul verbal nu au fost inscrise ocupatia,locul de munca,conform Art.17 din OG nr. 2/2001.Se poate contesta procesul verbal invocand viciu de procedura si sa cer anulare amenzii pe care am platito (70 lei) si anulare celor 2 puncte la permis?
Acum o saptamana am fos surprins de aparatul radar in localitate cu 64 km/h iar agentul care m-a oprit nu a fost cel de pe radar si a refuzat sa-mi prezinte omologare aparatului radar si verificarea acestuia (acestea le-am am trecut si la mentiuni pe PV).Am sanse sa contest si acest PV deoarece sunt in intervalul de 15 zile.Mentionez ca am platit ambele amenzi si am semnat ambele procese verbale.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:32, 1 Iulie 2013
buna ziua,
Daca cel privind radarul aveti sanse sa castigati in instanta, la cel cu centura NU!
av. Gabriel Klein Kiritescu
In ceea ce priveste primul pv.lipsa mentiunilor precizate de dvs nu atrage nulitatea acestuia,in ceea ce priveste cel de-al doilea pv agentul constatator nu are obligatia legala de a va arata actele solicitate,pe care le puteti totusi solicita ca probe in cadrul contestatiei,existand sanse ca acestea sa nu fie in regula.
Trebuie să ştiţi că, începând de sâmbătă, plângerile contravenţionale se timbrează cu 20 de lei fondul şi 20 de lei calea de atac (art. 19 din O.U.G. nr. 80/2013). În plus, dacă veţi pierde cele două plângeri contravenţionale, veţi fi obligat la plata de cheltuieli judiciare în favoarea statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie in care numele a fost mentionat gresit mihai0888 mihai0888 In dimineata aceasta am fost surprins de un aparat radar cu 64 km/h in localitate si am fost oprit am fost sanctionat cu 2 puncte amenda in cuantum de 140 lei ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal radar elevic elevic Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: -sunt oprit de politie si amendat ptr depasire viteza (72km/h)-07.05.2015 -la obectiuni este trecut:NU are ... (vezi toată discuția)