avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dreptul de semnatura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dreptul de semnatura

Sunt economist cu diploma de licenta si am experienta de mai bine de 6 ani pe pozitia de contabil-economist. Am drept de semnatura pe declaratiile si bilantul oricarei societati indiferent de marime?
Vreau sa stiu unde se limiteaza dreptul meu de semnatura.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 16:42, 21 Februarie 2010
Faceti un contract de munca de o zi pe saptamana in care va trebui sa apareti ca director economic sau contabil sef si veti putea semna bilantul si toate declaratiile.
In acest caz nu va mai fi nevoie de un expert contabil pentru bilant sau alceva,
Puteti face un act aditional la contractul de munca prin care sa va schimbati functia in contabil sef sau director economic...sau o simpla imputernicire pentru intocmirea situatiilor financiare...semnata de administratorul societatii (va incadrati la "alte persoane imputernicite).
Declaratiile le puteti semna si ca economist. In schimb trebuie sa aveti in vedere ca unele Administratii nu accepta bilanturile fara parafa unui expert contabil.
Incheiati cu fiecare dintre societati cate un contract individual de munca cu fractiune de norma (nu mai exista limita minima, poate fi si de o ora pe zi) cu functia de contabil sef si puteti semna actele firmei care necesita o astfel de semnatura.
Dreptul dv. de semnatura se limiteaza :

- in interiorul societatii unde sunteti angajat - la cele stabilite prin fisa postului
( Ati spus : "am experienta de mai bine de 6 ani pe pozitia de contabil-economist" - dar ati semnat vreun bilant in aceasta calitate ?)

- in afara societatii - la drepturile conferite prin lege si obtinute de dv.in baza competentei dovedite. (V-ati dovedit calificarea de expert contabil pana acum?)

Daca doriti sa practicati in meseria de contabil, va trebui sa obtineti calificarile necesare pentru a trece examenul de expert contabil. Daca doriti sa ocoliti acest lucru si sa practicati altfel de cum face majoritatea - inseamna sa nesocotiti legea si pe colegii dv. de meserie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot semna bilantul, balanta, declaratii? MirelaIon04 MirelaIon04 Buna ziua, Am terminat in 2004 ASE-ul - Contabilitate si Informatica de Gestiune si tot atunci m-am angajat (am deci o experienta de 5 ani) ca si contabil. Nu ... (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura rusalim rusalim Am o intrebare;m-am contrazis cu cineva pe tema dreptului de semnatura a b.v.si bilantului contabil.Daca am absolvit fac.de contabilitate si informatica de ... (vezi toată discuția)