avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Se imparte cota de 5.2% pe case de asigurari (daca ai ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Se imparte cota de 5.2% pe case de asigurari (daca ai mai multi salariati cu x case de sanatate)

Eu in fiecare luna am impartit aceasta cota aferent caselor de sanatate la care sunt inscrisi salariati in functie de salariul realizat.
In aceasta luna am lucrat pentru prima data se SAGA , aici nu ma lasa sa fac acest lucru.
Ori nu stiu programul (saga) ori am gresit pana acum.
Va rog sa ma lamuriti.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:06, 22 Februarie 2010
Cum ati imparti cota? :hm:

Un salariat este arondat la o casa de sanatate iar angajatorul trimite listele nominale la casele de sanatate,liste care cuprind persoanele arondate la respectiva casa.
Legea 95/2006
Art. 256. - (1) Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate se formeaza din:
a) contributii ale persoanelor fizice si juridice;
.........................................................
(2) Colectarea contributiilor persoanelor juridice si fizice care au calitatea de angajator se face de catre Ministerul Finantelor Publice, prin ANAF, in contul unic deschis pe seama CNAS in conditiile legii, iar colectarea contributiilor persoanelor fizice, altele decat cele pentru care colectarea veniturilor se face de catre ANAF, se efectueaza de catre casele de asigurari.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
DANIELA NICULESCU, Consultant fiscal
Am o societate cu 8 salariati.
asa arata centralizatorul
1 sal - cas buzau = fd realizat - 780 lei 5.5%= 43 5.2%= 41
3 sal - cas ilfov = fd realizat - 2020 lei 5.5%=112 5.2%=105
4 sal-casmb =fd realizat - 4800 lei 5.5% =265 5.2%=250

Cu lista nominala sunt lamurita.
Dar in SAGA nu ma lasa sa "rup" cata de 5.2% pe case de sanatate, ma pune sa o declar la casmb unde societatea isi are sediul.
Este vorba de contributia angajatorului si din cate cunosc,toate aplicatiile pe care le-am folosit genereaza pe case de sanatate lista nominala si centralizatorul acestei liste care contine in forma centralizata atata contributia angajatorului cat si contrbutia angajatului.

Ar trebui sa vorbiti cu cei de la suport tehnic SAGA si sa va spuna punctul lor de vedere dpdv legal.:-/

La Buzau la preluare declaratii(cred ca apartine de IT) este o persoana isteata si puteti sa-l contactati, parca Ionut se numeste,sa vedeti si punctul lor de vedere,pt ca la Ilfov ....

Interesanta problema si va rog sa ne informati si pe noi.

Multumesc
se poate face si in saga ... nu ati configurat corect programul. cand introduceti salariatii trebuie sa selectati casa de sanatate pt fiecare salariat. nu puteti face modificarile doar cand lucrati la statul de salariu ... am lucrat pe saga si se poate face, declaratiile se genereaza pt fiecare casa de sanatate ... eu am avut vreo 18 ... si a mers B-)

daca aveti licenta la program sunati la ei si va vor indruma ei prin telefon:P

Alte discuții în legătură

Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Salariul minim si mediu si contributiile angajatorului in anii anteriori calin elena calin elena Va rog, as avea nevoie de urmatoarele date pt anii 2004, 2005, 2006, 2007 , 2008 si 2009 : salariul minim pe economie , salariul mediu pe economie si ... (vezi toată discuția)
Contributii asig.soc. si fd specifice ddea ddea Imi puteti spune va rog mult unde as putea gasi modul de calcul al contributiilor pentru salariati pe care o societate comercialale are de ... (vezi toată discuția)