avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere copil monoparental
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere copil monoparental

Buna ziua
Sotia mea are un copil al carui tata a decedat copilul are varsta de 6 ani,
Care este procedura ce trebuie sa o urmez in cazul in care doresc infierea copilului ?
Va multumesc
Cu stima ,
Edward Paun
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 12:07, 25 Februarie 2010
Daca un parinte e decedat, e suficient consimtamantului celuilalt parinte.
Faceti actiunea in instanta.
Deci asta inseamna ca ar trebui sa ma adresez judecatoriei din localitate, printr-o cerere prin care sa solicit acest lucru ?
caci aici nu prea inteleg eu.
cererea privind incuviintarea adoptiei se introduce la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza cel ce adopta.
trebuie sesizata autoritatea tutelara .
efectuarea anchetei sociale este obligatorie .
de asemenea se vor depune un set de acte atat pt. adoptator cat si pt. adoptat .
Cererea pentru incuviintarea adoptiei este de competenta Tribunalului.(art.2 pct.1 lit.g) C.proc.civ.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie direct de la mama copilului PML PML Am un nepot in varsta de 2 ani, din partea unui var primar care a decedat. Sa presupun ca mama copilului este de acord ca eu sa il infiez. Sunt necasatorita, ... (vezi toată discuția)
Infiere minor 10 ani incredintat tatalui. AdyW AdyW As dori sa stiu ce proceduri trbuiesc urmate pt infierea copilului care mi-a fost incredintat prin sentiinta de divort, apoi din nou in urma unui proces de ... (vezi toată discuția)
Casnicie + infierea unui copil keops_edy keops_edy problema mea e putin mai complicata, am 21 ani si lucrez in industria alimentara in germania, in vara am planuit sa ma casatoresc cu o fata de 17 ani si vreau ... (vezi toată discuția)