avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
da eu am fost in cazul tau, eu am primit o pedeapsa cu suspendare 1 an si 10 luni in anul 2001, ptr ca am avut peste 1 la mie, si eu am sperat atunci ca primesc o amenada administrativa, dar nici vorba, desi am avut avocat, nu a putut obtine mai putin
singura problema pe care o am si acuma, este la angajare, stramba din nas, chiar astazi am postat un mesaj referitor la aceasta, dar nu am primit nici un raspuns pana acuma, eu fiind economist, nu jurist, am vrut si eu niste sfaturi de la specialisti, mi-a raspins dosarul de angajare pe motiv ca am cazierul "patat", ma gandeam sa-i dau in judecata
Una din conditiile aplicarii unei amenzi este ca pedeapsa prevazuta de lege sa fie de maxim 1 an. In cazul tau, pedeapsa este intre 1 si 5 ani. Mai mult ca sigur vei primi o pedeapsa cu suspendare. Eu apreciez ca vei primi vreo 8 luni cu suspendare.
respectele mele, dar eu de ce am primit 1 an si 10 luni?, tot cu suspendare, astept un raspuns edificator si prietenos
Din experienta proprie cred vei primi o pedeapsa cuprinsa intre un an si un an si sase luni cu suspendare.
da amenda penala se poate da si cand infractiunea e prevazuta cu inchisoare mai mare de 1 an...

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)