avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
salut !
Obligat instanta va dispune recalcularea alcoolemiei ...daca ai dat declaratia asa cum ai mentionat mai sus 4 beri in momentul opriri....sigur o sa iasa sub limita penalului cu mult !!! Ai dreptul constitutional la Recalculare...adica fix cea din momentul opriri in trafic !
Ca sa mearga mai repede...si sa-ti iei permisul inapoi...cere la instanta sa platesti tu recalcularea...si in aprox 4 luni scapi...daca merg lucrurile bine (cam o luna la IML si aprox 2 luni pana la noul termen de judecata) , adica iti iei permisul inapoi :)

Nu asculta la tot ce se scrie pe aici :) sa-ti recunosti vina...ca sa fii condamnat !!!
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
bgd29, utilizator
Bună seara mia fost reținut permisul de conducere acum 2 luni în urma ,și sa va spun și din ce cauza da recunosc băusem Ceva acasă și mam urcat la volan băut.am vrut sa ma duc l magazin să-mi iau țigări nici nam ajuns distanta 100 m și hop un echipaj de politie ma oprit .aveam în pur aer expirat 0,60 alcoolemie și de 2 luni nu știu nimic niciun răspuns am mai avut o data permisul suspendat p 6 luni intrase cineva în mine si aveam alcoolemia mult mai mare ca asta .știe cineva ce sar putea întâmpla dacă o sa mi-l mai dea dacă nu vreau doar sa știu mulțumesc fără răutăcioși.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)