avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avansarea in funcþia publicã pe baza diplomei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avansarea in funcþia publicã pe baza diplomei de studii superioare

Sunt funcţionar public (referent gradul 3, treapta II-a) in cadrul unei primarii in funcţia de agent fiscal. La data angajării (iulie 2007) fisa postului de agent fiscal solicita ca nivel de studii absolvenţi de studii medii. In momentul actual sunt student in anul 3 al facultatii de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administraţie Publica.
As dori sa ştiu daca după absolvirea facultăţii cu diplomă de licenţă in administraţie publică voi putea fi avansat in grad si treapta.

Cu stima pentru echipa Avocatnet
Vasile Cozma
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:03, 28 Februarie 2010
Nu cred. Ar fi trebuit sa faceti studiile superioare in domeniul economic, financiar, ori ceva asemanator. Una peste alta, functionari publici de gradul 3, nu exista, eventual de clasa III, grad. prof. asistent, pricipal,superior, cu cele 3 trepte de salarizare aferente fiecarui grad. :)
ba da,cu acordul primarului.
legea nr.188/1999
"ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii."
H.G. nr.611/2008
"ART. 144
(1) La examenul de promovare în clasă a funcţionarilor publici pot participa funcţionarii publici încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o formă de învăţământ superior de lungă durată, studii universitare de licenţă sau o formă de învăţământ superior de scurtă durată, în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea."
Sunt curios, cum ar justifica primarul, ca studiile de adm. publica, sunt utile postului de agent fiscal , unde se cer studii in domeniul economiei sau finantelor. :)
Haideti sa va uimesc: situatie concreta, similara cu cea prezentata de initiatorul topicului, intr-o localitate din judet; justificarea primarului (culmea, avizata de ANFP), a fost urmatoarea: in cadrul facultatii de Adm. Publ, absolventul a urmat cursuri de specialitate in cadrul contabil-fiscal (un semestru "drept fiscal", un semestru curs de contabilitate, un semestru curs de "executie bugetara in administratia publica locala"), la care a obtinut, conform foii matricole, note de trecere si nu a avut restante.
Avand in vedere bla bla...la nivelul institutiei se considera suficiente cunostintele dobandite in cadrul facultatii, cu atat mai mult cu cat scopul principal al facultatii este specializarea in toate domeniile administratiei publice (inclusiv colectarea impozitelor si taxelor locale).
Vreti sa stiti ce functie publica ocupa acum colegul in cauza? Consilier, clasa I, asistent cu 2:)):))
Oare de ce nu ma mir? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare funcționari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua, As dori sa știu cum se poate face avansarea în treapta de salarizare a unui funcționar public din cadrul unei primarii care a absolvit ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)
Incadrarea functionarului public cu studii superioare hellboy87 hellboy87 Am dus la primaria de care apartin de cca.6luni diploma de licenta,cu sperante ca voi fi trecut in alta treapta..sau daca nu voi primi ceva in plus la ... (vezi toată discuția)