avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la banca-titular credit decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la banca-titular credit decedat

Buna ziua
Am primit o notificare (au mai fost si altele) pe numele mamei mele care este decedata ,precum ca are de plata o suma de 2.800 ron ca urmare a unui credit de nevoi personale negirat. Din somatie reiese ca in cazul in care nu se va plati in 24 h se va trece la executarea bunurilor ei mobile, chiar si a bunurilor ce apartin tertilor. Stiu ca la decesul unei persoane, mostenitorii preiau atat pasivul cat si activul. Mama a avut pe numele ei o masina care este radiata si pe care noi am vandut-o si niste electrocasnice. Ma intereseaza sa stiu in ce masura se poate trece la executarea acestor bunuri, a bunurilor mele si ale tatului meu, in cazul in care noi nu am deschis succesiunea si nici nu avem de gand sa o deschidem, eu fiind singurul copil. Mentionez ca mama a decedat in 2008, iar de la banca mi s-a spus ca nu are asigurare creditul. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
dalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mara Ionescu , Consilier juridic 02:52, 20 Iulie 2010
daca dvs impreuna cu tatal dvs folositi electrocasnicele mamei dvs nu trebuie neaparat deschisa succesiunea,atata timp cat aveti ceva de la mama dvs pe care vi le-ati atribuit ,se considera ca ati acceptat mostenirea tacit,lucru cred evident ...........asadar daca nu a fost asigurat creditul in caz de deces si dvs si tatal dvs raspundeti pentru plata acestuia in cota succesorala stabilita de lege
Bun...si in cazul in care somatia a venit vineri 26.02.2010 sa inteleg ca luni deja se poate trece la executarea bunurilor?
Luni se va trece la executarea bunurilor astfel:
- se va cerer investirea cu formula executorie a contractului de credit
- se va cere incuviintarea executarii silite
- ulterior se va face inventarul bunurilor persoanei (ale mostenitorilor ca urmare a mostenirii) si se va face executarea
Buna ziua,
Revin la problema mea. Au trecut 4 luni de cand am primit acea somatie de executare si nu s-a intamplat nimic. Intre timp banca a cesionat creditul la o firma de recuperare din Bucuresti, care a tot trimis somatii si a tot dat telefoane, pana a renuntat. Acum am primit somatie de la o alta firma de recuperare din Constanta, aceleasi lucruri, ca o executa pe mama care e moarta. Ce sa mai inteleg? Daca prima firma de recuperare nu afacut nimic, a doua poate sa faca ceva? Am inteles ca cei din Constanta sunt destul de periculosi. Se poate ca tatal meu sa doneze casa ficei mele?
instrainarea bunurilor dupa inceperea executarii se considera rea vointa si va agravati situatia; incercati sa faceti o intelegere de plata cu ei , scrisa, pentru o suma stabilita cu exactitate, cat va permiteti; nu uitati ca tatal dumneavoastra s-a folosit de creditul acesta impreuna cu mama dumneavoastra si, poate, cu dumneavoastra; datoria trebuie platita pana la urma, intre timp poate creste prin penalizari; deci?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Mara Ionescu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Datorii persoana decedata anabella27 anabella27 tatal meu a avut la cosmote doua abonamente. In anul 2009 unu din ele nu a mai fosy platit deoarece suma era f mare. cam dupa un an o firma e recuperari a ... (vezi toată discuția)
Succesiune giuliola giuliola Buna ziua, Dupa decesul sotului,fiica mea are dreptul la cota parte din apartamentul detinut in comun cu sotul ? Daca nu s-a facut succesiune,in cazul in ... (vezi toată discuția)