avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea activitatii din motive medicale. please ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea activitatii din motive medicale. please urgent raspuns !!!!

Tatal meu lucreaza profesor la o scoala din tara. In urma unei operatii foarte complicate, nu se mai simte in stare sa mai profeseze un timp, asa ca ar dori sa suspende activitatea, fara desfacerea contractului de munca, pe timp de 1 an, pina iese din covalescenta. Stie cineva sa-mi spuna care e legislatia in vigoare privind aceasta speta ??? Va rog urgent raspuns pentru a incepe demersurile necesare suspendarii activitatii !!!!
Cel mai recent răspuns: dapyx> , utilizator 08:57, 8 Decembrie 2006
suspendarea ctr individual de munca - art.49-54 codul muncii.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2006
Admin, administrator
Codul Muncii - Suspendarea contractului individual de munca

Art. 49. - (1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de nici un drept care rezulta din calitatea sa de salariat.


Art. 51. - (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
c) concediu paternal;
d) concediu pentru formare profesionala;
e) exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;
f) participarea la greva;
g) Abrogat.@
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
:) imi cer scuze ca am fost atat de expeditiva dar nu aveam la indemana, exact, continutul articolelor...
prin urmare.....nu se poate lua concediu medical timp de 1 an ? aceasta era problema in fond....poate nu m-am exprimat eu corect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfp si nemotivate birta birta daca nu se face suspendare pentru cfp ce trebuie intocmit ? (vezi toată discuția)
Suspendare cim elenaduma elenaduma care este durata maxima de suspendare cim cu acordul partilor conform codului muncii? (vezi toată discuția)
Revenire la munca adysza adysza Va rog sa-mi spune-ti unde pot gasi conditiile de reprimire in munca pentru cei care sunt in concediu crestere copil cu handicap. (vezi toată discuția)