As dori sa relatez o speta :
Doi soti sunt casatoriti din anul 1999 si locuiesc impreuna cu parintii sotului in locuinta cu 4 camere proprietate personala a parintilor.In anul 2005 parintii convin la donatie in numele fiului.
fiul mai are un frate. Este necesar consimtamintul fratelui in cazul donatiei? daca da, donatia mai este valabila?Poate fratele sa atace donatia (la momentul donatiei era casatorit si locuia impreuna cu sotia si copilul sau intr-o garsoniera proprietate personala)?
Multumesc,
Lucia
consimtamantul dat sau lipsa lui nu afecteaza nicicum valabilitatea donatiei. exista clauza in ctr de donatie cf careia: Noi, donatorii, am luat cunoştinţă de dispoziţiile legale cu privire la rezerva succesorală a descendenţilor....
..problemele se pot ivi la deschiderea succesiunii de pe urma parintilor, cand fratele isi poate cere rezerva suucesorala la care are dreptul in virtutea legii si poate cere reductiunea liberalitatilor excesive facute de parinti.
In principiu donatia este irevocabila dar, dupa decesul parintilor si celalalt copil are dreptul la o parte din mostenire chiar si daca parintii au dispus cu privire la aceasta prin liberalitati excesive.
Donatie
iulianalili
buna ziua as dori si eu o lamurire am fost casatorita cu sotul meu 15 ani in acesti ani am cumpatat un teren care e pe numele meu .si am construit o casa ... (vezi toată discuția)