avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... avem sau nu dreptul sa invocam uzucapiunea?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

avem sau nu dreptul sa invocam uzucapiunea?

buna ziua la toata lumea.am si eu o nelamurire.impreuna cu sotul meu am luat in ingrijire o matusa.matusa a cumparat un teren acum 40 de ani,dar vanzatorul nu era inscris ca proprietar in CF.in CF de fapt nu s-au mai facut modificari asupra terenului din 1936.are dreptul matusa sa invoce uzucapiunea avnd in vedere ca foloseste acest teren neintrerupt de vreo 37 de ani? de ce dovezi am nevoie in acest caz,fiindca atunci cand ea si sotul ei (decedat acum)au cumparat terenul si au construit casa nu mai era alte case in jur,era teren arabil.mentionezca terenul a fost cumparat pe numele sotului ,dar cei doi erau casatoriti la acea data.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 01:43, 12 Ianuarie 2007
autorizatia de constructie, extras de rol si doi martori.
se poate si o actiune in constatare, daca nu a fost tulburata in folosinta in aceaasta perioada.
Sigur ca aveti mari posibilitati sa obtineti USUCAPIUNEA demenstrand ca vati comportant ca si proprietarul lui si in mod public si constatn. E necesar sa aveti ceva care sa demnostreze, dar nui neaparat, ca ati intrat in posesie in MOD LEGAl si nu ABUSIV dar in cazul al doile ar fi trebuit ca cel care se considera victima sa actioneze in potriva d.vostre. Poate fi suficient subtinerea martorilor. Sucess
Situatia ne e chiar atat de simpla precum a fost prezentata mai sus. Trebuie sa introduceti o actiune in prestatie tabulara, dar pt. acest lucru va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune oblica in uzucapiune sorana_c sorana_c Buna dimineata! Am si eu o problema careia nu-i gasesc momentan rezolvarea cea mai avantajoasa. Am cumparat un teren sau, mai exact am platit doar un avans pe ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru intabularea unui imobil prin uzucapiune craciunelena craciunelena Sunt proprietarul unei case neintabulate si ocupata in mod abuziv de alte persoane pe care le-am dat in judecata pentru a-mi relua posesia. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de "uzucapiune - intrerupere" schumy80 schumy80 Va rog sa imi spuneti opinia dvs in legatura cu urmatorul caz: -> prin anii 1960, bunicii mei cumpara o casa + teren aferent (dovada: doar o chitanta de ... (vezi toată discuția)