avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administratie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administratie publica

Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o institutie publica.Postul nu necesita studii superioare, asa ca am fost incadrata cu studii medii.Ce demersuri ar trebui urmate ca acest post sa se transforme in post cu studii superioare?Curios este faptul ca majoritatea angajatilor au fost practic obligati sa urmeze cursurile unei facultati in domeniu, si li s-a transformat postul fara prea multa tevatura, iar eu care le aveam deja, nu-mi sunt luate in considerare.
Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de transformare, pasii de urmat si cui sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: c , utilizator 18:12, 6 Martie 2010
Faptul ca esti licentiat intr-un domeniu nu inseamna ca in orice domeniu te angajezi poti beneficia de incadrari favorabile . In speta dvs. ati stiut de la bun inceput nivelul studiilor necesare ocuparii functiei , precum si atributiile . Avand in vedere faptul ca ati finalizat studiile in anul 2008 aveti studii superioare Bolognia I , iar pt promovare in clasa trebuie : cuprinderea in planul de ocupare a functiilor publice de la nivelul institutiei dvs. pt anul 2010 , obtinerea avizului ANFP , modificare organigrama institutiei . In practica apare o problema la nivelul ANFP pt. obtinerea avizului pt. ca se solicita pt promovare in clasa I studii universitare Bolognia II (masterat) . Si mai e o problema ... nu ati specificat universitatea la care ati finalizat studiile si banuiala mea e ca e "Spiru Haret" caz in care mai apare si problema recunoasterii diplomei ... In varianta optimista adresati-va compartimentului de resurse umane din cadrul institutiei dvs. dupa o discutie cu seful ierarhic .;)
1. ANFP-ul nu cred ca cere ciclul Bologna II pentru promovare in clasa I de fp (am avut deja aceasta situatie in institutie anul trecut si au avizat transformarea unei fp din clasa III in clasa I fara nici o problema, pentru o persoana care absolvise Bologna I, de 3 ani). In acest moment, nu exista in legea de organizare a invatamantului din Romania studii superioare de scurta durata - acestea au fost desfiintate inca din 2004 (fostele colegii, asa cum le defineste insasi legea 288/2004. Pe fp clasa II (SSD) se mai angajeaza, actualmente, doar absolventii fostelor colegii, existente inainte de intrarea in vigoare a legii 288/2004.
2. Daca erati deja absolvent al unei facultati inainte de angajare si, totusi, ati acceptat numirea intr-o functie publica clasa III (studii medii), nu cred ca ANFP-ul va da avizul pentru promovarea in clasa, intrucat regula este ca studiile superioare sa fie absolvite ulterior angajarii, nu inainte. Practica in aceasta materie este crearea unei FP clasa I prin planul anual de ocupare a fp si scoaterea ei la concurs, urmand ca dvs. sa participati la procedura de examinare...
3. In ce act normativ scrie negru pe alb (afara de balbaielile d-nei Andronescu de acum un an) ca diplomele de la Spiru Haret nu sunt recunoscute??? (asta doar asa, pentru cultura mea generala)...:))
Nu am absolvit Spiru Haret, am absolvit o universitate de stat cu durata studiilor de 4 ani. Culmea e ca cei cu Spiru Haret au fost incadrati fara nici o problema.Eu vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate, un cadru legal de a mi se recunoaste studiile sau voi iesi la pensie de pe un post cu studii medii. Care este greseala mea?......faptul ca am terminat facultatea inainte de angajare si nu se mai poate face nimic? ... mi se pare anormal....
Normal ar trebuit sa va incadreze pe studii superioare sau eventual sa se transforme acel post din studii medii in studii superioare ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ar fi trebuit sa-l transforme inainte de concurs?Pentru ca in administratie publica nu prea mai sunt oameni fara facultate. De ce se scot la concurs posturi cu studii medii?

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici ellena ellena am doua situatii legate de acest subiect: cazul 1. functionar public cu studii superioare de scurta durata, (subinginer) - inginer colegiu, angajat pe un post ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului adyshor adyshor cf ordinului prezidential 1932 din 18.12.2009, eu fiind functionar public incadrat pe o functie cu studii medii, beneficiez de promovare. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Promovare conform sudiilor pt. func. publici magda2007 magda2007 As vrea sa stiu cum pot aduce dovezi in privind valabilitatea examenului de licenta sustinut in vara 2009 la Univ. Spiru Haret Buc. , in momentul de fata avand ... (vezi toată discuția)