avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sporuri legale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sporuri legale

va rog sa-mi spuneti care sunt sporurile legale ce se acorda in prezent functionarilor publici din administratia publica locala?deoarece pe noi ne-a lasat ordonatorul de credit doar cu salariul de incadrare.normal?multume:Osc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:23, 6 Martie 2010
Sunt toate sporurile de care ati beneficiat in luna decembrie 2009. Daca e vorba de salariu de merit, spor de vechime, spor de dispozitiv, spor de fidelitate - acestea se introduc in salariul de baza.
Daca ati incasat in decembrie 2009 alte sporuri decat cele susmentionate (mentionate in anexa), acelea se introduc in salariu sub forma unei sume compensatorii.
sunt referent superior tr.1 si am numai salariul de incadrare conf.leg.188
Sa nu exageram, unii au luat in decembrie si spor de zambet...asta nu inseamna ca este legal.:D
De principiu, cine a luat in decembrie sporurile prevazute in subsolul Anexei III la legea 330 (indemnizatie de conducere, spor de vechime, spor de dispozitiv, salariu de merit, spor de stabilitate) si le pastreaza in continuare.
Functionarii publici nu primesc spor de confidentialitate...cica tre' sa fim confidentiali prin natura functiei:))
Cam asta....daca ati mai luat in decembrie ceva gen CFP, spor doctorat, spor complexitate audit, spor conditii vatamatoare, acestea se acorda ca sume compensatorii.
Daca ati luat spor de zambet, sa-l dati inapoi pentru ca dl. ministru de finante e tare suparat ca din cauza asta nu-i iese bugetul:)):P

PS: daca bugetul va permite, ordonatorul de credite va poate acorda suplimente pana la nivelul salarial al functiei din institutia ierarhic superioara (prefectura)...fara a fi considerate drepturi castigate (zice legea). Am vazut asa ceva pe la Satu Mare si Constanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul unui secretar de unitate administrativ teritoriala camelia david camelia david este normal ca un secretar de comuna cat II sa in in mana un salar de 1336 lei??? cum se face ca acest salar nu e cel din decembrie, care a fost de 2200 lei??? ... (vezi toată discuția)
Sporuri legale mariuta2 mariuta2 care sunt sporurile cu temei legal de care pot beneficia functionari publici si persoanele contractuale din cadrul unei primarie de comuna? ( conform ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege 330/2009 Allynia Allynia Cum se stabileste salariul incepand cu 01.01.2010? exemplu casier I vechime 25% (vezi toată discuția)